avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 384 soluții astăzi
Forum Activitate simo77

Activitate simo77

Va multumesc.

gi-jane2 a scris:

nu aveti nevoie de acordul tatalui

Buna seara, eu si fiica mea locuim in Anglia, de asemenea detin custodia exclusiva , nu am avut niciodata nevoie de acordul tatalui pt a iesi din tara si de a i face pasaport fetitei.
Situatia este urmatoarea: neputand reinnoi buletinul din cauza pandemiei , am hotarat sa mi fac pasaport cu domiciliul inafara Romaniei. Pasaportul fetitei expira in cateva luni, cei de la consulat spunandu mi ca nu i pot reinnoi pasaportul fetitei in baza pasaportului meu cu domiciliul in strainatate, pt asta am nevoie de acordul tatalui fetitei. Tatal fetitei e disparut din peisaj, este cetatean american,nu vorbeste romaneste, nu are nicio legatura cu fetita.

Va rog sa mi spuneti daca intradevar am.nevoie de acordul tatalui sau ce alte solutii as avea, nu vreau ca fiica mea sa ramana fara act de identitate.
Cu stima.
Simona C.
Răspuns la discuția declaratie acceptare mostenire
Va multumesc pt raspuns dle avocat.
Buna ziua. In 2014, februarie, a decedat bunica mea din partea mamei, la 10 zile diferenta a decedat mama mea. Atunci sfatuita de notar, am dat o declaratie de acceptare a mostenirii din partea bunicii, mama fiind si ea decedata. Ieri am primit un telefon de la matusa( sora mamei) prin care ma ruga sa fac o procura (locuiesc in Anglia eu) pt a putea scoate cert de mostenitor si a vinde un teren, totodata ea fiind foarte uimita ca exista aceasta declaratie de acceptare mostenire. Eu nu vreau sa vand nimic, mai ales ca nu stiu exact ce teren e, unde e, cate ha, matusa mea detine toate actele. Intrebare: cum aflu ce terenuri au ramas de la bunica mea si daca totusi matusa mea poate vinde fara acordul meu? Precizez ca eu mai am o sora dar care nu apare ca mostenitor, bunica mea a avut 3 copii, dintre care mama si fratele ei sunt decedati, fratele avnd si el 2 copii.

Cu stima,
Răspuns la discuția Cetatenie americanã
tatal fetitei a devenit cetatean prin casatoria dupa nasterea fetitei.s a casatorit in 2009 si fetita s a nascut in 2008.sa inteleg ca pina la urma nu are dreptul la cetatenie fetita mea ...:(
Răspuns la discuția Pensie alimentara din SUA
va sfatuiesc sa luati legatura cu Child support enforcement agency din statul unde locuieste tatal copilului.ei va vor ajuta cu toate demersurile.va pot de asemenea reprezenta in Court impotriva tatalui.
Răspuns la discuția Cetatenie americanã
foarte folositor raspunsul dvoastra.deoarece fetita mea are tata care a devenit cetatean american prin casatorie .dar citisem pe siteul lor ca cetatenia americana se obtine numai daca minorul este in custodia parintelui cetatean american.
Buna ziua ,mama mea a decedat in Italia,locuia acolo a muncit acolo legal,in ultimul an s a imbolnavit de cancer la plamini si a decedat in martie anul acesta .eu in decembrie m am dus la ea ,sa am grija de ea pt ca deja facea crize de epilepsie.din pacate acolo,nu mi s a dat dreptul la rezidenta cerindu mi se 5200 euro ca sa mi se faca rezidenta ,de fapt fiind un fel de asigurare ca am din ce ma intretine cat stau acolo.m am dus insotita de fetita mea de 5 ani,ni s au cerut 5 200 euro de persoana.eu m am dus la primarie unde se dadea dreptul la rezidenta cu certificatujl medical din care reiesea ca mama are dreptul la asistenta si poate fi un membru al familiei.intr un final am fost nevoita sa parasesc italia ,copilul meu nu avea dreptul la asistenta medicala si sufera de astm.la doua saptamini dupa ce am plecat mama a cazut in urma unei crize epileptice a fost gasita dupa 2 ore in bucatarie ,dusa la spital dar din pacate a decedat .mama mea nu murea daca eu eram acolo.vreau sa dau in judecata statul italian prin CEDO pentru ca nu i au respectat drepturile mamei la viata,dar nu stiu in ce articol se incadreaza situatia mamei,care desi a platit taxe ,mii de euro,nici macar nu a beneficiat de ajutor de inmormintare ,am tinut o in morga 3 saptamini ,pina am facut rost de banii necesari inmormintarii in romania. va multumesc si astept un sfat.
:)) nu am dat de inteles ca platesc niciun onorariu de succes ,chair si onorariul initial mi s a parut foarte mare in comparatie cu veniturile mele ,pentru ca daca tatal are un venit substantial nu inseamna ca si eu am acelasi statut.vreau doar sa stiu ce se intimpla daca refuz sa platesc acest onorariu de succes,avocata poate opri continuitatea procesului?o zi buna.
tatal este cetatean american si castiga destul de bine,dar cine mi garanteaza mie ca daca se stabileste pensia in Romania eu o voi si primi,din cate am inteles imi trebuie si avocat din state .oricum onorariul a fost de 3 ori mai mare decat 1150 ron.pentru ca am stabilit si paternitatea initial.mie mi se pare doar o noua indatorire fata de avocat acest onorariu pt ca repet ,am inteles ca este nevoie de avocat din State pentru executarea acestei hotarari.O seara buna.