avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 709 soluții astăzi
Forum Activitate br_nicku

Activitate br_nicku

"Acces neautorizat la un sistem informatic prin incalcarea masurilor de securitate si modificarea, stergerea si transmiterea de date in scopul obtinerii de foloase", in sensul prevazut de legea penala, se aplica la situatia de mai jos?

Eu detin un cont de utilizator pe o platforma de jocuri (accesabil numai cu user si parola) ,cont gazduit de un tert, pentru care am cheltuit bani , am consumat 3 ani ca perioada de timp pentru a-l dezvolta astfel incit sa fie in topul acestui joc.

Un faptuitor necunoscut , prin metode necunoscute, a accesat acest cont facandu-l neutilizabil scopului pentru care eu l-am creat si dezvoltat , si a procedat la tranferul in contul sau a valorilor / obiectelor virtuale furnizate mie de prestator contra cost.

Accept cu placere si sugestii. Multumesc.

Aveti un mod foarte personal in interpretarea legii, sunteti de-a dreptu halucinant in explicatii. Nu trebuie sa-mi comentati orice propozitie pentru ca nu sunteti nici pe departe detinatorul adevarului absolut (ba din contra sunteti in mare eroare spre exemplu pct. citat de dv intareste ceea ce am zis ca in functie de vechime se platesc datoriile).
Eu nu o sa comentez postarea dv. , nu ma pun sa subliniez erorile de logica si de drept din afirmatiile dv.
Va invit doar sa va spuneti clar ca sa inteleaga si utilizatorul care a intrebat care este opinia dv. , eu mi-am expus-o pe a mea. Daca vreti va repet
- penalizarile nu se pot incasa fara sa se incaseze si baza total sau partial,
- orice debit se prescrie de drept , daca depaseste o perioada de 3 ani exceptie facind cele fiscale, si altele prevazute expres de NCC
- debitorul alege ce tip de datorii plateste cota sau fondurile, primele la plata fiind cele mai vechi.
@elga ca sa fim corecti pina la capat trebuie spus ca tu ai sarit 2 tipuri de imputatie, cea a debitorului care are prioritate art.1507 , urmeaza cea facuta de creditor art. 1508. si NUMAI daca partile nu au procedat la cele 2 se aplica imputatia legala conf. art. mentionat de dv. 1509.
Ca sa nu zapacim lumea cu dezbateri juridice trebuie retinut ca Debitorul alege ce plateste. Deci membrul asociatiei va alege , dv. nu puteti impune, ce tip de cheltuieli plateste fie cota fie fondurile. Destinatia fiind stabilita de debitor, dv. nu va mai ramine decit sa calculati corect penalizarile la suma ce o plateste debitorul.
art.1507
(1) Debitorul mai multor datorii care au ca obiect bunuri de acelaşi fel are dreptul să indice, atunci când plăteşte, datoria pe care înţelege să o execute. Plata se impută mai întâi asupra cheltuielilor, apoi asupra dobânzilor şi, la urmă, asupra capitalului.
(2) Debitorul nu poate, fără consimţământul creditorului, să impute plata asupra unei datorii care nu este încă exigibilă cu preferinţă faţă de o datorie scadentă, cu excepţia cazului în care s-a prevăzut că debitorul poate plăti anticipat.
(3) În cazul plăţii efectuate prin virament bancar, debitorul face imputaţia prin menţiunile corespunzătoare consemnate de el pe ordinul de plată.


De altfel dificultatea nu e aici , ci la modul cum se evidentiaza in contabilitate penalizarea , in practica identificindu-se mai multe feluri in care contabilul opereaza in registre astfel incit sa-i iasa balanta (unii o trec numai in momentul incasarii, unii opereaza la emiterea listei, unii nu opereaza deloc X-(. Acest aspect trebuie sa-l lamuriti la cursurile de specialitate sau vorbind cu un coleg cu experienta.
Răspuns la discuția Incasarea cautiunii de creditor
multumesc pentru raspuns, cautiunea nu a fost restituita.
eu intrebam daca cererea de incasare a cautiunii se face la instanta care a judecat dosarul sau e actiune separata? va avea acelasi nr de dosar sau e cerere noua?
Asociatiile de proprietari , si ele , sunt supuse legilor inclusiv cea a contabilitatii. Aveti monografii cu carul pe acest site.
Debitele se incaseaza in ordinea vechimii. Ce intrebati e un non sens contabil, nu puteti incasa o penalitate fara debitul care e baza de calcul a penalitatii. .!!!!
Treaba e simpla daca omul are o datorie de 100 lei veche de 5 ani , adica e pe lista de plata de acum 5 ani luna x, incasati debitul de 100 lei plus penalitatea aferenta celor 36 luni neprescrise. Penalitatea nu poate depasi baza NICIODATA. Si asa mai departe pentru luna urmatoare , si tot asa pina omul ajunge la zi.
Penalitatile se evidentiaza in registru separat in contabilitate si se actualizeaza luna de luna.
Puteti sa consultati si aici www.avocatnet.ro/content/con...
dar parerea mea este sa va angajati un contabil.
Atentie TOATE SUMELE se prescriu nu numai penalizarile, exemplul de mai sus este un pic fortat ca sa intelegeti un mod de incasare cronologic.

[EDIT = nu atacam utilizatorii care intreaba, indiferent de pozitia lor in asociatie]
Debitorul pensiei de intretinere a depus la instanta o cerere de suspendare provizorie a executarii si o cerere de contestatie la executare , cea din urma respinsa in calea de atac, dosar care a durat aproape 2 ani. Imediat a refacut reteta insa acum a fost respinsa repede .
Ce se intimpla cu cautiunile depuse in cele 4 dosare de catre debitor? pot sa le incasez in contul pensiei neplatite inca sau ca dauna ce am suferit-o prin neincasarea ei (actualizarea cu indicele inflatiei)? cererea se depune la instanta care a judecat fondul sau e o cerere separata?
va multumesc anticipat!
Stie cineva care este procedura si institutia careia ma adresez ca sa aflu daca telefoanele mele au fost ascultate si in baza carui mandat?
Multumesc mult.
Mai este valabilă afirmaţia de mai jos confrom prevederilor noului cod de procedură? Care ar fi noile articole echivalente?
"Hotărârea având ca obiect obligaţia de întreţinere, este executorie de drept, conform art. 278 pct. 3 C.proc.civ.
Din acest caracter executoriu de drept decurge consecinţa că poprirea asupra veniturilor debitorului încasate de la terţul poprit se dispune din oficiu, de îndată, ce hotărârea este executorie potrivit legii, conform art. 453 alin. (2) C.proc.civ."
Poi ce putea sa faca avocatul? E de ajuns ca a determinat martorul sa spuna ca "din auzite" stie ce si cum. Acum e la latitudinea instantei sa aprecieze marturia. Probabil ca o va inlatura.
Cit despre "concediere" eu nu vad decit o singura modalitate : sa ii spuneti. :">
Este explicata pozitia mea cu citeva posturi in urma . E vorba de consum obligatoriu , de o debalansare a cererii si ofertei , pe scurt e o golanie . Daca ma obligi la ceva , de principiu trebuie sa ma si protejezi printr-o masura echivalenta. Daca nu-mi pot permite onorariul avocatului la recurs atunci instituie obligatia breslei sa sustina accesul meu la justitie. Apropos daca nu-mi permit avocat intr-un recurs si nu imi este admisa cererea sub motivul ca nu a fost formulata de un av. , ce credeti ca ar spune CEDO?
Va multumesc ca ma intineriti , dar am trait destul ca sa miros o invirteala de grup. Cum era inainte ? Aha luai portocale numai daca luai si un kil de cuie. Eu n-am nevoie in 2013 sa ma conditioneze careva : vrei recurs - baga banu` la nenea X, ca asa vrem noi.:">