Am făcut o lucrare de construcții- izolare termica exteroor- cu o firma dar fără contract. Am plătit costul integral după care firma a executat doar 90 % din lucrare. Nu am dovezi decât martori vecinii din bloc dintre care unii au pățit la fel. Constructorul nu mai răspunde la telefon.
Soțul meu a cumpărat un apartament înainte de căsătoria noastră.. A plătit un avans de 20 %. . Imediat apoi ne - am căsătorit și am plătit împreună ratele. Pot face partaj și sa obțin o cota parte din apartament ?
În acțiunea mea am cerut atât recunoașterea dreptului la o indemnizatie dupa soțul refugiat etnic cât și obligarea casei de pensii sa mi - o acorde. Instanta mi - a cerut sa aleg doar una dintre cele 2 capete de cerere. Am ales obligarea casei de pensii. În textul hotărârii instantei se recunoaște ca cel trecut in registrul de refugiați (scris greșit din eroare materială) e soțul meu . (Se vedea din acte caci era refugiat cu mama și bunicii, corespundeau vârsta și locul nașterii )
Acțiunea a fost respinsa pe motiv ca nu am dovedit ca soțul meu a fost refugiat existând posibilitatea sa fi oate a fugit de frica frontului!!!
E legal?.
Sunt pe cale de a încheia un antecontact prin care sa cumpăr un apartament în valoare de 70000 euro. Apartamentul e grevat de sarcini respectiv vânzătoarea l- a obținut în urma unui proces cu alți moștenitori dar trebuie sa le achite acestora o suma de 35 000 de euro. Îmi cere sa dau un avans de 35000 euro ca să achite datoria. Cum procedez ca să nu pierd acești bani, adică e poate ca vanzatoarea sa nu mai definitiveze vanzarea. Agentul imobiliar pare dubios , adică are firma cu un singur angajat, doar el. Mi - a trimis un mesaj din greșeală în care spunea cuiva ca nu e în tara deși abia ne despărțisem. Cum poate notarul sa procedeze ca să mă pot asigura ca nu pierd banii și nu ajung la un proces
Bună seara.
Am grija de apt sorei mele stabilite în străinătate ( achit facturi, fac reparații, dotări etc) inca din 1991. Locuiesc efectiv în el din 2016 cu acordul ei verbal dat ultima data în anul 2009. Din 2011 sora mea a rupt legătură cu mine, s - a mutat la o adresa necunoscuta nu o pot contacta și nu se mai interesează de apartament.
As dori sa îmi stabilesc domiciliul la adresa apartamentului. Ce pot face?
Bună seara
Va rog sa îmi spuneți cum pot proceda sa îmi stabilesc domiciliul în apt sorei mele plecate în străinătate. Eu am în grija apt de 32 de ani și de 8 ani locuiesc în el cu acordul verbal al sorei mele dar aceasta nu poate veni în România să facă forme legale de luare în spatiu.
Locuiesc în apt proprietate al sorei mele plecata în străinătate de mai mulți ani cu acordul ei verbal. Cum pot sa îmi stabilesc domiciliul la adresa respectivă în condițiile în care ea nu poate veni sa facă forme legale de întrare în spațiu.