avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 869 soluții astăzi
Forum Activitate denisamanole

Activitate denisamanole

Buna, nu,nu am folosit card din Romania.Multumesc
Mulțumesc frumos pentru răspuns. Înțeleg că DAC7 a fost introdus la începutul anului 2023, iar începând cu 2024 există obligativitatea pentru platforme să declare activitățile angajaților lor. Prin urmare, în cazul meu, dacă Agenția Antifraudă a obținut informații mai devreme de 2024 și le-a utilizat pentru a crea acest dosar împotriva mea, este perfect normal, așadar, referitor la acest aspect, clar nu aș putea avea câștig în instanță (cel puțin asta înțeleg eu fără să am cunoștințe mai avansate).

În legătură cu prescripția, actul emis către mine spune așa:
""Astfel, ca urmare a dispozițiilor pentru efectuarea verificării documentare nr... din 18.07.2023 și nr 31.10.2023 s-a inițiat prezentul control fiscal, de tipul verificare documentară."

Știu că pandemia a avut un impact asupra prescripției și nu îmi este clar dacă în instanță se poate anula măcar anul 2017 sau nu. Mulțumesc.
Bună seara,

Am și eu o problemă cu care mă confrunt. Am activat independent ca model de videochat în perioada 2017-2023 și nu mi-am declarat veniturile în niciun fel. Anul acesta, mai exact în luna august, am fost contactată de agenția antifraudă și mi s-au cerut mai multe detalii privind activitatea mea și extrase de cont. Am consultat un contabil și am răspuns agenției antifraudă. Ulterior, în data de 4 ianuarie 2024, am primit o decizie de impunere în care mi se cere să plătesc impozit pe venit pentru anii 2017-2022, plus CASS și CAS.

M-am consultat din nou cu domnul contabil și cu un domn avocat în legătură cu această decizie de impunere și mi s-a transmis că agenția antifraudă a obținut aceste detalii de la platforma pe care lucram undeva în vara anului trecut, dar că abia acum, în luna ianuarie, intră în vigoare DAC7. Am înțeles, de asemenea, că anii 2017 și 2018 până în luna decembrie trebuie să se prescrie.

Aș dori să fac demersul pentru contestație, dar aș aprecia și o altă opinie, dacă există cineva care dorește să mă ajute. Orice informație îmi poate fi de folos. Vă mulțumesc anticipat.