Schimbare incadrare din uscatorie in garsoniera
Buna ziua.
Detin din 2008 o uscatorie amenajata ca si garsoniera, la parterul unui bloc din Timisoara, la care a fost facuta si o extensie sub balconul celor de la etajul 1, aceasta din urma fiind amenajata ca si bucatarie, pentru asta a fost nevoie si de proiect de deviere a conductei de gaz. iar pentru asta, la dosarul proiectului este si un tabel cu semnaturile tuturor locatarilor ca sunt de acord sa renunte la cota parte din uscatorie in favoarea persoanei care a achizitionat uscatoria.
Nu cunosc metoda "birocratica" prin care s-a facut achizitia uscatoriei, dar persoana care a achizitionat-o, a achizitionat mai multe, 
Cand am achizitionat-o eu de la el, toata partea de amenajare era deja facuta, apa, canalizare, gaz, toate erau facute si trase in casa. Mi-a explicat si de faptul ca au fost incepute demersurile legale pentru transformarea din uscatorie in garsoniera, eu urmand sa continui aceste demersuri dupa achizitie. Fiind tanar si necopt la minte, am facut greseala sa accept asa, si, pe langa asta, nici nu am continuat demersurile. La cativa ani dupa achizitie, am dorit sa reiau demersurile, insa vanzatorul a decedat, si nu am mai putut da de familie, pentru a obtine actele ce le avea el, privind demersurile necesare. 
Spatiul este in continuare folosit, locuit, insa as dori sa il vand, dar inainte de asta as dori sa rezolv aceasta problema - daca intr-adevar se poate, si anume sa ii schimb incadrarea din uscatorie in spatiu de locuit.
In CVC dintre mine si el, eu am achizitionat o uscatorie. in CF emis dupa achizitie, este scris la fel. Uscatorie ...
Persoana respectiva, vanzatorul, cum am mai spus, a mai achizitionat uscatorii, chiar si in scarile invecinate, si la respectivele a dus demersul pana la capat. la mine nu a mai facut asta, deoarece am achizitionat inainte de a termina el demersurile, asa ca "si-a luat mana de pe mine", sa zic asa.
Nu cunosc legislatia foarte bine - de aici si intrebarea pe aceasta cale, si sper sa primesc lamuririle necesare, sa stiu ce am de facut mai departe.
nu as vrea sa impovarez o alta persoana cu probleme cauzate de faptul ca eu nu am facut ce a trebuit, cand a trebuit.		

Buna ziua.
Detin un autoturism achizitionat legal din Romania. Cu contract de vanzare/cumparare, impunere la primarie etc. dar care nu l-am mai transcris pe numele meu in Romania. Am plecat cu masina din tara si am inmatriculat-o in Germania. Actele originale ale masinii impreuna cu placutele romanesti au ramas la autoritatile din Germania.
Acum nu pot radia masina in Ro, si, implicit nu o pot scoate de la impozit - desi il platesc la zi, pentru ca RAR Romania nu accepta ca eu sa solicit anularea CIV, nefiind eu titularul din carte a masinii. Desi am contractul de vanzare care atesta achizitia integrala a masinii de catre mine, si decizia de impunere la Primarie.
Care este solutia prin care pot solicita anularea CIV, pentru a continua procesul de radiere?
Multumesc