avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 339 soluții astăzi
Forum Activitate Doru Onofrei

Activitate Doru Onofrei

Dle Surcel, multumesc pentru abordarea optimista. Intr-adevar, in contract este stipulat clar "si teren: ___". Aceste "___" nu au fost completate nici in ultimul minut de proprietar, si acum inteleg de ce. In rest, ati expus exact cum s-au intamplat lucrurile, totul a fost agreabil si pasnic pana cand proprietarul a descoperit ca "e chiria mica", chirie pe care, de altfel, chiar dumnealui a solicitat-o si nu a fost negociabila nici un euro in jos, iar eu am acceptat-o ca atare, semnand contractul. Voi incerca, din nou, o solutionare amiabila cu dumnealui, iar daca nu reusesc, probabil voi lua calea instantei.
Va multumesc pentru raspuns, dna Pascu. Chiar daca nu e incurajator pentru mine, macar voi casca ochii, ca sa nu casc punga, pe viitor.
Am inchiriat pe 10 ani. Pentru 10 ani, mi-am asumat.
Buna seara!

Acum 1 an am inchiriat o casa si "teren", asa cum este stipulat in contract, de la un proprietar persoana fizica. Respectivul are o curte de aprox 2000 mp, in cadrul careia a construit 2 case. In una sta el, pe cealalta am inchiriat-o eu. La momentul semnarii contractului, proprietarul s-a eschivat continuu sa treaca in contract suprafata exacta de teren, asa ca a ramas campul respectiv cu liniuta. Presat de timp si de alti factori, am fost nevoit sa semnez contractul in aceasta forma. Pe de alta parte, proprietarul a afirmat mereu ca imi va oferi drept de folosinta pe perioada chiriei pe jumatate din teren, ca nu vor fi probleme, ceea ce s-a si intamplat la inceput. Mai mult, chiar el a instalat un gard despartitor pe linia pe care tot el a stabilit-o ca granita. Eu am amenajat partea "mea" de teren cu dale (in prealabil am defrisat efectiv o mini padure, am curatat zona), am facut un teren de sport cu gazon, sistem de irigatii etc, avand acordul lui verbal pentru aceste actiuni. Dupa vreo 10 luni ma trezesc ca vine si imi spune ca trebuie sa renegociem contractul, ca el considera ca ii platesc o chirie prea mica (chirie stabilita, de altfel, tot de el, dupa analiza pietei, contractul fiind redactat cu clauze clare ca timp de 5 ani chiria nu se modifica, durata contractului fiind de 10 ani). Evident, am refuzat sa renegociez contractul inainte de perioada de 5 ani stabilita si nu am vrut sa semnez niciun fel de act aditional. Vazand ca nu cedez la santaj, mi-a transmis sec ca "nu am si terenul inchiriat" si ca daca vreau sa mai folosesc terenul, trebuie sa ii platesc 3000 eur/luna pentru el. Nu am acceptat nici aceasta varianta. Prin urmare, proprietarul a daramat intr-o zi gardul pe care il ridicase ca granita si a inceput sa il refaca fix prin jurul casei inchiriate de mine, astfel incat sa imi lase doar intrarea si cate 1m in jur.

M-am adresat politiei cu reclamatie de tulburare de posesie, iar politia mi-a spus ca aceasta speta trebuie sa o duc in instanta, pe civil, pentru ca nu e de competenta lor.

Inainte sa imi explicati ca am fost si sunt naiv si ca nu trebuia sa semnez contractul in aceasta forma, ca lumea e rea si oamenii ticalosi, m-as bucura sa imi spuneti ce optiuni am, daca am. Si daca pot sa-mi recuperez cumva investitia de pe terenul ala pe care brusc nu mai am niciun drept.

Nu stiu daca ajuta cu ceva, insa am inregistrari video de pe camerele de supraveghere, unde se vede gardul initial saptamani la rand, apoi se vede cum il darama s.a.m.d.

Va multumesc anticipat pentru sfaturi.