avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 807 soluții astăzi
Forum Activitate luana_mada

Activitate luana_mada

Corect. Asa da.
Răspuns la discuția plangere penala
Buna ziua,
Situatie: Cineva imi face plangere penala pe motiv ca eu, functionar public, nu i-am eliberat un act in 24 de ore, chiar daca legea prevede ca termen de raspuns 30 de zile.
Nu e prima data cand ma calca cu plangeri penale aiurea. Se considera acest fapt calomnie?
Va multumesc
Buna ziua,
Unde scrie de termenul de o saptamana pentru viza de resedinta?
Răspuns la discuția spor de dispozitiv
Da, s-au mai dat astfel de raspunsuri de catre AJPS, de ex in Brasov. Insa raspunsul lor nu este clar. Este aviz negativ si atat. Ni s-a explicat verbal ca nu se mai acorda in 2010 nici sporul de dispozitiv, nici sporul de stabilitate, dar nu stia doamna sa-mi explice de ce. In concluzie, eu, in calitate de ordonator secundar de credite, nu-mi asum acordarea sporului de dispozitiv, iar angajatii sa ma dea in judecata si sa castige (Doamne Ajuta). Mai mult de atat... Legea este interpretabila, dar nicidecum in favoarea angajatilor.
Voi ce faceti cu sporul de dispozitiv? Il mai acordati?
Răspuns la discuția transfer functionar public
Pai asta intreb: ce demersuri trebuie facute, va rog?
Răspuns la discuția restituire spor de ... dispozitiv
In situatia in care s-a castigat sporul de dispozitiv, iar in sentinta definitiva si irevocabila se da sporul numai anumitor oameni, nominal, cum sunt prinsi in respectiva sentinta, ce se intampla cu ceilalti angajati noi? Ei nu pot beneficia de acest spor decat daca fiecare, nominal, il obtine prin sentinta?
Multumesc de aprobare.
Răspuns la discuția restituire spor de ... dispozitiv
Si daca sporul de dispozitiv este prevazut de lege, de ce nu beneficiem de el? De ce trebuie sa castigam o sentinta care sa ne dea acest drept? Sentinta judecatoreasca e mai presus de lege?
Răspuns la discuția transfer functionar public
Deci ca sa trec eu, angajat contractual, la functionar public, postul si atributiile mele ramanand aceleasi, nu este posibil? Trebuie sa existe o alta organigrama a serviciului cu posturile vacante de functionari publici? Si eu trebuie sa-mi dau demisia si sa ma reangajez pe acelasi post?
Cred ca e aberant. Aici problema e sa se schimbe statutul angajatilor, nu e vorba de ocuparea altor posturi.
Ma poate cineva ajuta in a citi o lege?
In ordinul sau ordonanta care modifica procentul CASS (contributia angajatorului la fondul de sanatate) de la 6.5% la 5.5% in iulie si la 5.2% in decembrie 2008, avem un articol care mentioneaza ca " contributia pentru persoanele din familiile beneficiare de ajutor social, cf. L 416, este de 6.5% si se suporta din buget local".
Intrebarea mea este: am inteles bine? Aceasta contributie nu se supune modificarilor ministrului? Adica ramane de 6.5%?
Va multumesc.