avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 753 soluții astăzi
Forum Activitate AlinaDaciana

Activitate AlinaDaciana

Avem bani, eu lucrez. A luat credite mici cand nu lucra, probabil din cauza ca nu ii dădeam suficienți bani pt țigări, sucuri si bere. Acum este iar fără loc de muncă si de aceea am întrebat. Inca nu este cazul de a apela la justiție, dar e bine de știut că există varianta asta. Mulțumesc

gi-jane2 a scris:

Nu aveti bani sau de ce face credite? L-ati confruntat? Pe ce se duc banii?
Creditele făcute trebuie plătite, asta e clar, poate îl convingeți sa nu mai faca pe viitor.
Puteti sa încercați sa il opriți adresându-va instantei
Art. 316

Actele de dispoziţie care pun în pericol grav interesele familiei

(1) În mod excepţional, dacă unul dintre soţi încheie acte juridice prin care pune în pericol grav interesele familiei, celălalt soţ poate cere instanţei de tutelă ca, pentru o durată determinată, dreptul de a dispune de anumite bunuri să poată fi exercitat numai cu consimţământul său expres. Durata acestei măsuri poate fi prelungită, fără însă a se depăşi în total 2 ani. Hotărârea de încuviinţare a măsurii se comunică în vederea efectuării formalităţilor de publicitate imobiliară sau mobiliară, după caz.



Mulțumesc!

raluk0207 a scris:

Dacă frații bunicului au făcut cerere pentru reconstituirea dreptului de proprietate, în baza Legii 18/1991 și în calitate de moștenitori ai străbunicului, nu aveți ce corecta.
Titlul s-a emis pe numele solicitanților.
Nu se poate corecta in sensul eliminării a 3 titulari.
Dacă nepoții nu doresc sa colaboreze, adresați-vă instantei pentru partaj și dezbateti succesiunile pe cale judecătorească.

Mulțumesc pentru răspuns. Nu există nicio modalitate de a bloca eventualele popriri? Până la urmă este locuința familiei.

Madalina Pascu a scris:

Buna ziua, daca imobilul este cumparat cu banii sotului provenind din mostenire, nici nu aveati la ce sa renuntati, este imobilul lui bun propriu. Fiica il poate mosteni in caz de deces al sotului daca imobilul va mai fi la acel moment in proprietatea tatalui sau.

Buna ziua.
Pe titlul de proprietate al bunicii au fost trecuți și frații bunicului (bunicul a decedat înainte de 1990). După decesul bunicii tatăl meu a mers la notar pentru deschiderea succesiunii. Din cauză ca sunt atâția decedați trebuie foarte multe acte de la nepoții moștenitori ai celor doi frați (fiii lor sunt, de asemenea, decedați). Acestia ne-au dat copii după actele personale (CI, certificat de naștere, certificat de căsătorie), dar nu mai sunt dispuși sa ne dea toate actele solicitate de notar: anexa 24, certificate de căsătorie, certificate de deces ale soțiilor. Oare există posibilitatea de a corecta titlul de proprietate? Deja părinții mei sunt terminați psihic deoarece ei au construit casa, bazandu-se pe bunica. Ea spunea ca toate actele sunt în regula!
Buna ziua. Sotul meu a primit o sumă, moștenire, de la părinții lui. Din acea sumă, am cumpărat o casă, in care locuim. Eu am renunțat la dreptul de proprietate, considerând că sunt banii lui moșteniți. Între timp, am descoperit că face credite pe tot felul de site-uri dubioase. Nu aș vrea să rămână fetița fără mostenirea de la bunicii ei, din cauza tatălui imatur. Ce aș putea face? Eu mai am vre-un drept dacă el pățește ceva?