avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 561 soluții astăzi
Forum Activitate DavidOctavian

Activitate DavidOctavian

Răspuns la discuția Teren vandut cu chitanta de mana
Multumesc frumos pentru raspuns
Buna ziua.
In 2001 a fost vandut un teren de catre unul din cei trei propietari cu o chitanta de mana si un martor.
Pe chitanta este semnatura doar a unui propietar, a cumparatorului si a martorului.
Acum,cei trei propietari au vandut impreuna terenul din nou, prin notar.
Intrebarea mea este: Ce risca propietarul care a vandut terenul cu o chitanta de mana in 2001?
Multumesc.
Răspuns la discuția Drepturile comodatarilor
scuze,am inteles gresit.Noi aici locuim.Nu vi se pare normal ca,atata timp cat noi platim facturile si locuim cu acte in casa asta,sa putem folosi si curentul electric?Ei nu platesc nici macar abonamentul,nu mai zic de lumina consumata in 2 ani de zile
Răspuns la discuția Drepturile comodatarilor
pentru ca nu ne lasa sa luam apa de la putul lor si initial ne-a dat voie sa tragem furtun de la al nostru pentru a avea apa.
Chiar nu avem nici un drept?Chiar isi poate bate joc cum vrea de un contract incheiat la notar si in care si-a luat niste angajamente?
Buna seara.
Problema mea este mai complicata.Locuiesc impreuna cu familia in casa de la tara a nasilor, intre noi incheindu-se un contract de comodat pe durata de 5 ani,prin care nasii ne-au imprumutat o camera, si cu dreptul de acces la dependinte.
Acum ei vor sa desfiinteze toaleta si vor sa ma oblige sa fac alta pe terenul meu,care este alipit proprietatii lor, pluc ca vor sa imi interzica sa mai trag curent electric pe terenul meu,catre put,pentru a avea in casa in care locuiesc apa.Asta in conditiile in care ei vin frecvent in casa de la tara,folosesc curentul,au si contoar separat,dar nu au mai platit la lumina de 2 ani.
Mentionez ca aceste restrictii nu sunt stipulate in contractul de comodat,in care scrie clar ca nasii " se obliga sa nu dispuna in nici un fel de imobilul imprumutat,pe toata durata derularii contractului".
Intrebarea mea este daca au dreptul sa imi interzica accesul la toaleta si sa folosesc curentul pentru a avea apa trasa de la putul de pe terenul meu,atata timp cat ei nu imi dau voie sa ma folosesc de al lor.
Si ce as putea sa fac in conditiile astea,cu 2 copii mici si sotul plecat in teatru de operatiuni,avand in vedere ca fara sursa de apa si fara toaleta nu se poate locui undeva.
Chiar mi-au spus explicit ca vor sa ma faca sa plec eu singura,inainte sa setermine contractul ca ei s-au razgandit.
Multumesc mult pentru raspunsuri.
Buna ziua.Am si eu o intrebare.O firma suspendata mai are nevoie sa depuna bilanturi?
Contabilul firmei ar trebui sa stie asta?
Acum am inteles.Multumesc frumos.In sfarsit un raspuns scurt si la obiect.
Din pacate,nimeni in tara asta nu iti da informatii corecte.La fel am patit cu taxa pentru drepturile de autor pe care nimeni nu a stiut unde trebuie sa o platesc,desi am facut nenumarate drumuri si am pus o multime de intrebari.
La fel si cu suspendarea.Doar am intrebat la Adm.Financiara daca mai trebuie sa fac si altceva pentru a suspenda firma si mi-au spus ca nu.
Multumesc frumos insa tot nu am inteles ce sa fac.
Eu nu am suspendat activitatea firmei la ORC.Numai la Adm.Financiara.Nimeni nu mi-a spus atunci ca ar trebui sa inregistrez hartia de la Administratie si la ORC.Acum ar trebui sa merg la ORC cu hartia aia sau ce?
Ce alte acte mai trebuiesc?
Buna ziua.Problema mea este urmatoarea:
Firma mea a fost suspendata in Februarie 2007.Am depus cererea de suspendare la Administratia Financiara de care apartine punctul de lucru.Mi-a fost solicitata memoria fiscala a casei de marcat si o declaratie pe propria raspundere,pe care le-am depus.Mi s-a eliberat un proces verbal in care scrie ce am depus,data si motivele(suspendare activitate).Mi s-a spus ca asta este tot si ca nu mai trebuie sa fac nimic in continuare.
Acum,contabila mea mi-a trimis instiintare ca trebuie sa platesc un impozit forfetar de 370 ron .
Nu inteleg de ce si ce ar trebui sa fac.
Multumesc.
Discuție Taxa radio
Buna ziua.Ma confrunt cu o problema si v-as ruga sa imi spuneti ce sa fac.Am primit , acum cateva luni , pe adresa firmei mele , o notificare de plata a taxei radio pentru anii in care firma mea a functionat.Din anul 2007 firma este suspendata.
Notificarea este de la o firma care spune ca este angajata de Radiodifuziunea Romana sa recupereze banii.Mentionez ca inca de cand am deschis firma,am cautat sa platesc aceasta taxa,insa nimeni nu a stiut sa imi spuna unde si cat se plateste.
Acum nu stiu daca firma respectiva(care ma someaza sa platesc) este legala sau sunt doar niste impostori,si nu stiu daca sa platesc sau nu.
Daca nu platesc si somatia este legala,ce pot pati eu , ca unic asociat al firmei?Va multumesc aticipat pentru raspunsuri.