avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 527 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Drepturile comodatarilor
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Drepturile comodatarilor

Buna seara.
Problema mea este mai complicata.Locuiesc impreuna cu familia in casa de la tara a nasilor, intre noi incheindu-se un contract de comodat pe durata de 5 ani,prin care nasii ne-au imprumutat o camera, si cu dreptul de acces la dependinte.
Acum ei vor sa desfiinteze toaleta si vor sa ma oblige sa fac alta pe terenul meu,care este alipit proprietatii lor, pluc ca vor sa imi interzica sa mai trag curent electric pe terenul meu,catre put,pentru a avea in casa in care locuiesc apa.Asta in conditiile in care ei vin frecvent in casa de la tara,folosesc curentul,au si contoar separat,dar nu au mai platit la lumina de 2 ani.
Mentionez ca aceste restrictii nu sunt stipulate in contractul de comodat,in care scrie clar ca nasii " se obliga sa nu dispuna in nici un fel de imobilul imprumutat,pe toata durata derularii contractului".
Intrebarea mea este daca au dreptul sa imi interzica accesul la toaleta si sa folosesc curentul pentru a avea apa trasa de la putul de pe terenul meu,atata timp cat ei nu imi dau voie sa ma folosesc de al lor.
Si ce as putea sa fac in conditiile astea,cu 2 copii mici si sotul plecat in teatru de operatiuni,avand in vedere ca fara sursa de apa si fara toaleta nu se poate locui undeva.
Chiar mi-au spus explicit ca vor sa ma faca sa plec eu singura,inainte sa setermine contractul ca ei s-au razgandit.
Multumesc mult pentru raspunsuri.
Cel mai recent răspuns: DavidOctavian , utilizator 20:03, 2 Aprilie 2011
puteti incerca sa ii actionati in judecata pt nerespectarea conditiilor contractuale insa mare lucru nu veti reusi. mai mult ii veti indarji. nu am inteles insa de ce trebuie sa va conectati la sursa de curent de pe terenul nasilor dvs.
pentru ca nu ne lasa sa luam apa de la putul lor si initial ne-a dat voie sa tragem furtun de la al nostru pentru a avea apa.
Chiar nu avem nici un drept?Chiar isi poate bate joc cum vrea de un contract incheiat la notar si in care si-a luat niste angajamente?
scuze,am inteles gresit.Noi aici locuim.Nu vi se pare normal ca,atata timp cat noi platim facturile si locuim cu acte in casa asta,sa putem folosi si curentul electric?Ei nu platesc nici macar abonamentul,nu mai zic de lumina consumata in 2 ani de zile

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Proiectul de lege care vizeazã înlocuirea legii nr. 61/1991 - pentru sancþionarea faptelor de încalcare a unor norme de convieþuire socialã, a ordinii ºi liniºtii publice Constantin Alexandru Radu Constantin Alexandru Radu Principalele prevederi propuse a fi incluse în acest proiect de lege, cu privire la: - stabilirea faptelor de natură contravenţională în mod distinct, ... (vezi toată discuția)
Teren cu apa si electricitate florinmantescu florinmantescu Buna ziua, Am un teren la munte, pe certificatul de urbanism al caruia scrie ca am apa si electricitate. Conducta de apa trece prin fata terenului meu. ... (vezi toată discuția)
Cale de acces proprietate privata pe care se afla toate utilitatile foloste de vecini from80 from80 sunt proprietarul unui teren care are statul de cale de acces , iar pe aceasta cale de acces sunt toate utilitatile precum canalizare, gaz, apa, curent ... (vezi toată discuția)