avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 549 soluții astăzi
Forum Activitate robertaarmena

Activitate robertaarmena

Bună ziua! Fiica mea va împlini 16 ani în decembrie si locuiește in prezent cu bunica materna, fosta soție s-a mutat în altă localitate; din această toamnă, fiica mea are cont de card bancar personal, pentru bursa școlară. Intrebarea mea este urmatoarea:
Pot să virez pensia alimentară direct in contul ei, sau trebuie acordul scris al mamei?
Răspuns la discuția Pensie alimentara
Multumesc! Pana acum am platit 1100 pe luna; am lucrat pana in 11 luna trecuta, asa ca sunt acoperit deocamdata....
Răspuns la discuția Pensie alimentara
Multumesc inca odata!
Răspuns la discuția Pensie alimentara
Multumesc! Imi puteti spune concret care este legea la care va referiti, va rog?
Buna ziua!
Prin sentinta judecatoreasca mi s-a stabilit pensia alimentara la 1/4 din totalul veniturilor; momentan am incetat relatiile de lucru; pana la reangajare, trebuie sa platesc pensia alimentara daca nu realizez nici un venit?
Buna ziua! Zilele de concediu medical se adauga la stagiul de cotizare in vederea stabilirii pensiei de limita de varsta?Daca da, ma puteti ajuta cu un numar de lege sau HG?
Răspuns la discuția poprire
Mulțumesc mult!!!
Discuție poprire
Buna ziua!
Se pot popri sumele incasate din bursa de merit la facultate?Am o poprire pe contul de banca si as vrea sa stiu daca se pot bloca si banii din bursa?
Tatal unui coleg a decedat recent; a facut succesiune dupa defunct; contractul de vanzare cumparare al apartamentului fiind foarte vechi este prea putin lizibil si i-a fost atrasa atentia ca nu-l mai poate folosi pentru a-si schimba actul de identitate;intrebarea mea este urmatoarea:
certificatul de mostenitor nu tine loc de act de vanzare cumparare?
sau mai are nevoie de vechiul contract de vanzare cumparare, in caz ca decedeaza si celalat parinte pentru a face succesiune?
sau ajunge certificatul de mostenitor?
Buna ziua!
Sora mea si cu partenerul ei sunt stabiliti in Italia de 10 ani; acolo, sora mea a nascut o fetita; acum ea a venit cu fetita acasa de 3 saptamani in vacanta si saptamana viitoare vor sa se intoarca acasa; problema este ca tatal fetitei nu poate veni dupa ele; mentionez ca fetita are pasaport, deasemenea au asa numitul so giorno permanent cu domiciliul in Italia; se pot intoarce fara probleme sau mai este nevoie de vreun inscris?