avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1568 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Activitate Momaie1

Activitate Momaie1

Bună ziua,
Sunt pensionat pe caz de boală obișnuită(gradul 3) din 2008,am 63 de ani,am lucrat un an la Navrom,beneficiind de gradul 1 de muncă,între anii 1981-1985 am urmat cursurile Institutului de Marină “Mircea cel Bătrân”-Constanța,cursuri de zi,am lucrat efectiv 23 ani și 7 luni.
Vă rog să-mi spuneți dacă mă pot pensiona anticipat la limită de vârstă,și totodată dacă perioada petrecută la pensia de invaliditate este recunoscută acum,după noua lege,ca vechime(parțială) de muncă.

Vă mulțumesc!
Vă mulțumesc si vă doresc multă sănătate si numai bine!
Bună ziua,stagiu total de cotizare:25 ani 3 luni 7 zile;condiții normale:20 ani 11 luni 17 zile,stagiu asimilat:4 ani 0 luni 0 zile,stagiu asimilat(alte drepturi asig.soc.):0 ani 3 luni 20 zile.
Punctaj mediu:1,14216.
Bărbat,11.08.1962.
Punctaj actual:1,15084.
P.S. Căutând decizia de pensionare din 2008,am găsit decizia nouă din 2021(recalculare),care ține cont de adeverințele despre care am scris în întrebare(despre care uitasem-si din cauza bolii de care sufăr-din păcate...).
Totusi rămâne aceeasi întrebare:cu aceste adeverințe si în situația mea,se va mări cuantumul pensiei după recalcularea acesteia ori nu va fi nici o modificare?

Vă mulțumesc,o seară plăcută!
Bună ziua,ce sumă va avea pensia mea de invaliditate gradul 3,dacă sunt pensionat din anul 2008 si în prezent am 2339 lei/lună brut?E necesar să depun si adeverințe de venituri din 1989 până în aprilie 2001 pentru a mi se mări eventual cuantumul pensiei?Mulțumesc!