avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1568 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Bună ziua, Sunt pensionat pe caz de boală ...
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Bună ziua, Sunt pensionat pe caz de boală obișnuită(gradul ...

Bună ziua,
Sunt pensionat pe caz de boală obișnuită(gradul 3) din 2008,am 63 de ani,am lucrat un an la Navrom,beneficiind de gradul 1 de muncă,între anii 1981-1985 am urmat cursurile Institutului de Marină “Mircea cel Bătrân”-Constanța,cursuri de zi,am lucrat efectiv 23 ani și 7 luni.
Vă rog să-mi spuneți dacă mă pot pensiona anticipat la limită de vârstă,și totodată dacă perioada petrecută la pensia de invaliditate este recunoscută acum,după noua lege,ca vechime(parțială) de muncă.

Vă mulțumesc!
Cel mai recent răspuns: CHKa , utilizator 11:07, 27 August 2025
Cu doar 23 ani si 7 luni stagiu contributiv , daca pe perioada pensiei de invaliditate nu ati lucrat , nu va puteti pensiona mai devreme la limita de varsta , ci doar la 65 ani . Perioada pensiei de invaliditate - la fel , daca nu ati lucrat - nu mai este luata in calcul ca stagiu asimilat .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Conditii pentru iesire la pensie TENEA TENEA Buna seara, Ma numesc Tenea Florin si m-am nascut la data de 11.09.1958. Am absolvit Institutul de Marina "Mircea cel Batran" ( 1979 - ... (vezi toată discuția)
Grupa munca ciubotarudan ciubotarudan Pentru 13 ani si 7 luni lucrati in gr. 2 de munca, la impliniriea varstei de pensionare se adauga ceva . Mentionez ca sunt barbat ,nascut pe20.06.1954 , in ... (vezi toată discuția)
Trecerea de la pensie de invaliditate la pensie pentru limita de varsta Alvaro Liniers Alvaro Liniers Un barbat nascut 31.05.1951. Are in data 18.05.2009 decizia privind acordarea pensiei de invaliditate, cod pensie N23) stagiul complet de cotizare 35 ani 0 ... (vezi toată discuția)