avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 514 soluții astăzi
Forum Activitate ionescupopescu

Activitate ionescupopescu

buna ziua un proprietar poate da in judecata asociația de proprietari si cere recalcularea unei liste din anul 2019,
- președintele si cex ul in 2019 au decis recalcularea din urma acutelor de întreținere, acest proprietar avea repartitoare si s-au făcut recalculări in sistem paușal pentru 4 luni in urma.
Credeți ca are ce sa câștige in instanța ?
buna ziua sunt membru al comitetului din asociația de proprietari
un vecin ne amenința ca ne da in judecata si ca va cere daune, pentru următoarele probleme:
- președintele nu are proprietate in bloc, si nu a prezentat cazierul la adunarea generala in care a fost ales
- de câteva luni tot din cauza acestui proprietar reclamant am pierdut si cenzorul care si a dat demisia (a făcut reclamați la primărie ca nu semnează lisata si ca exista greșeli in calcul).
- proprietarul in cauza a făcut mai multe contestați dar noi ca cex si președinta am hotărât sa nu mai răspundem.


acum câteva zile avocatul care li reprezintă nea trimis o solicitare si ne cere copii după toate listele de plata si răspunsurile plus registrul intrări ieșiri.

eu ca membru al comitetului voi fii bun de plata in caz ca asociația pierde, din ce am înțeles de la mai muți vecini dansul ar vrea daune de de câteva mii de lei.

problema este ca la noi adunarea generala este formata din persoane mai slab pregătite in legislație si are au anumite benefici (boxe pe cheltuieli comune si așa mai departe) eu sunt proprietar nou si nu pot sa accept așa ceva
de la primărie nu primesc decât un răspuns sec in se sugerează sa organizez eu o ag si sa aleg alt președinte, am încercat dar nu a venit nimeni ce pot sa fac mai departe.
ultima problema este ca nu mai recunosc plata prin transfer bancar si eu am restanta la intretinere ce ar trebui sa fac?
Buna ziua as dori sa va cer o informatie se poate cere in instanta anularea personalități juridice a asociatiei de propietari, daca asociația de proprietari nu are cenzor, administratorul nu are atestat iar presedintele esge propietar in alt bloc?

Va mulțumesc in anticipat
nu doresc sa schimb administratorul si președintele acre nu are apartament in bloc si a fost ales de comitetul executiv nu de asociație
buna ziua doresc ajutor.
am următoarea problema in asociația de proprietari:
-președintele nu poate sa mențină funcția conform legii(raspuns primărie);
- administratorul nu are atestat;
- asociația nu mai are cenzor.
eu doresc sa ii dau in judecata ce proceduri trebuie sa întemeiez si daca cunoașteți un avocat vă rog sa mă ajutați
de la primărie am primit un răspuns in care sa cer in instanța nulitatea președintelui de asociație.
președintele, din ce am înțeles, am fost la politie si ei au zis ca nu sebaga in treburile asociatiei dar sitiu ca ei pot sa faca dosart penal pentru insusirea unui post fara sa respecte legea
Au dat si o amenda, undeva la 3500 de lei


eugarizan a scris:

Adica Primaria a dat asemenea raspuns ? doamne in ce lume traim , de fapt ce ma surprinde ca si eu ma lupt de un an de zile cu acesti functionari care nu ii inteleg ce vor sa faca , nu stiu de ce sunt pusi acolo .
Pai mergeti in instanta dar dupa ce sau epuizat masurile pe care ar fi trebuit sa le ia cei din respectivul serviciu , puteti spune localitatea sau daca sunteti din Bucuresti ( sunt sigur ca aici locuiti ) sectorul ( pe care tot asa il banuiesc )

buna ziua,
am primit un răspuns de la primărie in urma unei petiții in care cer verificarea președintelui asociației de proprietari, in răspuns îmi zice primăria ca președintele nu are dreptul sa fie proprietar si ca trebuie schimbat conform unui extras de la taxe si impozite.
am vorbit cu membri asociației si ei doresc sa li păstreze chiar daca nu are proprietate in bloc, si mai face unele măgarii
primăria m-a sugerat sa merg in instanța sa cer nulitatea lui si după sa anunț politia.
mă puteți ajuta, cum ar trebui sa procedez.
P. S. in aceeași petiție am primit si răspuns ca administratorul nu mai are atestat si nu avem cenzor de 3 ani.


va multumesc