avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 521 soluții astăzi
Forum Activitate dariababes8

Activitate dariababes8

Este vorba despre o pagina oficiala (nu e verified) a unei primariei dintr-o localitate pe care se comunica anunturi, informatii, etc de catre primarie.
Buna ziua,

Va prezint o speță in ideea ca voi găsi poate un avocat cu care sa colaborez pentru rezolvarea acestei situații sau daca nu măcar un sfat bun cum sa procedez mai departe.

In anul 2021, in timp ce făceam o lucrare la podeaua din pământ a pivniței de la casa unde locuiesc, unde am scos un strat de aproximativ 30-40 cm de pământ umed in ideea sa izolez si sa torn o placa de beton ca sa pot folosi pivniță aproape ca o camera normală, am făcut o descoperire arheologică.

Am găsit un vas ceramic de aproximativ 5 kg plin cu monezi vechi din anii 1500. Erau aproximativ 7000 de monede medievale din argint din ani diferiți (de pe la 1518 pana la 1558 sau ceva de genu din ce am văzut câteva monezi care le-am putut curața). Am poze de calitate de la fiecare etapa si cu lucrările pe care le-am făcut si cu vasul ceramic.

[ link extern ]

La momentul descoperirii am fost sfătuit sa duc descoperirea cât de repede la un muzeu recunoscut care avea dreptul sa primească astfel de descoperiri, ceea ce am si făcut,in 24 de ore am predat monezile la un muzeu acreditat. Am făcut proces verbal de predare înregistrat la instituția respectivă, poze la predare, etc.

După predare am așteptat sa fie evaluate monezile cu gândul sa fac cerere pentru recompensa bănească pentru o descoperire întâmplătoare.

Nemaiavând de-a face cu descoperiri de genul acesta am întrebat personalul muzeului care e situația, daca vine cine acasă sa vadă care e situația la locul descoperirii, daca pot continua lucrările etc, iar ei mi-au spus verbal ca îmi pot continua lucrările.

Pana aici totul ok.

Aproape 3 ani mai târziu nici un rezultat, am solicitat informații cu privire la evaluare si nu am primit răspuns.

Singurul detaliu pe care îl știu era ca muzeul respectiv avea obligația ca la rândul lor sa predea la Direcția Județeană pentru Cultura descoperirea mea si nu au făcut-o nici pana astăzi.

Ultima solicitare la muzeu am făcut-o acum 2 săptămâni, momentan aștept răspunsul lor in 30 de zile.

O posibilă problema.

Am fost atenționat ca sa nu zic altfel printr-un mesaj scris ca lucrarea pe care am făcut-o la casa, fiind într-o zona protejata, trebuia sa o fac cu aprobarea primăriei si implicit cu aviz de la Direcția Județeană pentru Cultura, si ca pentru faptul ca am făcut lucrarea asta in pivniță fără avize e un posibil caz penal.

Ulterior mi s-a cerut verbal sa renunț la recompensa bănească pentru ca nu se poate cere recompensa daca am executat o lucrare fără Autorizație de Construire, adică ilegal.

Știu ca cei din instituțiile statului caută orice metode prin care sa nu acorde aceste recompense bănești si vreau sa știu daca exista un avocat pe acest grup cu experiența in spete de genul acesta cu care as putea colabora sau daca aveți vreo experiența similară va rog sa îmi spuneți ce sa fac mai departe in aceasta situație.

Va mulțumesc.
Buna ziua,

Ma intereseaza daca este vreo prevedere legala privind blocarea unui utilizator (cetatean) pe o pagina de institutie publica (primarie).

Cetateanul x (care este si angajat al primariei la momentul de fata) avand in vedere si campania electorala care sta sa inceapa, dezinformeaza populatia, ameninta angajatii (colegi de-ai lui), defaimeaza angajatii si conducerea si ia in deradere institutia in sine. A fost actionat deja in instanta pentru unele fapte.

Stiu ca blocarea unei persoane ar fi o slabiciune atunci cand vorbim de transparenta si de dreptul la exprimare pe care il acorda Primaria dar as vrea sa stiu daca un cetatean ar trebui sa aibe dreptul legal sa se exprime pe pagina de Facebook a primariei (in comentarii) si daca ar putea fi o consecinta legala in cazul in care i-as lua acest privilegiu, el acum folosind fiecare postare pe care o face primaria sa isi exprime cele prezentate mai sus.

Multumesc.