Bună ziua, am primit pe grupul de WhatsApp al locatarilor un mesaj, de la un locatar, în care sunt acuzată că nu am plătit și declarat corect întreținerea (situatie care s-a remediat între timp, ce-i drept mai greu din cauza comunicării deficitare cu administratorul care este extern). În același mesaj apare o referire indirectă la soțul meu, despre care nu am spus public că este agent de vânzări al blocului. Mă simt defăimată și consider că mi-au fost lezate reputația, dreptul la viață privată și protecția datelor cu caracter personal. Intr-un mesaj ulterior s-a folosit si numele meu si al sotului si apartamentul la care stam. Vă rog să-mi comunicați dacă pot depune o plângere penală sau civilă ori sesiza ANSPDCP, dacă pot solicita daune morale, care ar fi temeiul legal pentru aceste demersuri și ce pași legali concreți ar trebui să urmez (de exemplu, notificare prealabilă, plângere, sesizare etc.) pentru a-mi proteja drepturile?
(editat, nu mai postati date personale)
Las aici citat și mesajele în cauza: «Dna ...., nu trebuie sa luati mesajele de pe grup personal si nici sa credeti ca este vorba despre familia dumneavoastra sau despre sotul dumneavoastra. Oamenii sunt nemultumiti deoarece asteptarile create prin screensaver-ul prezentat la vanzare erau altele. Inainte sa scrieti pe grup trebuie sa va asigurati ca si dumneavoastra sunteti in regula cu ... plata intretinerii, de exemplu. Din cate am vazut, inca figurati la intretinere cu 1 persoana in loc de 3 persoane, cat ar fi corect. S-au facut atatea apeluri pe grup referitoare la actualizarea datelor dar cred ca nu ati vazut acele comentarii. Va trimit acele mesaje inca o data, daca este nevoie.》
mesaj 2: 《Imi cer scuze doamna .... pentru presupunerea mea gresita referitoare la numele de familie. Am facut aceasta presupunere deoarece stati la apartamentul 116, unde sta si domnul ...... Nu va atac personal. V-am adus aminte doar despre actualizarea numarului de persoane. Ma bucur ca ati rezolvat intre timp.》
Am făcut o comanda de mobila, ca persoana juridica, acum 4 luni când am și plătit avansul 50%. Prestatorul n-a trimis niciun contract pentru a fi semnat. Am ca dovada doar o factura proforma, OP-ul și discuția pe whatsapp. Prestatorul amana livrarea și montarea mobilei de mai bine de 1 luna, iar acum pretinde plata integrala pentru a livra produsele. Nu as vrea sa fac plata integrala, pentru ca mi-e teama ca va fi tot teapa. Ce opțiuni am, ca persoana juridica, în aceasta situație, sa-mi recuperez avansul plătit?