avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 515 soluții astăzi
Forum Activitate alinaion82

Activitate alinaion82

Buna ziua! Sper sa ma ajutati sa inteleg o situatie neplacuta
Suntem 3 frati, dintre care unul in Italia, iar 2 in Romania. Mama a facut mereu diferenta intre noi, in sensul ca a avut mereu un favorit. La casa parinteasca, fratele favorit a avut dreptul jumatate, iar cealalta jumatate se impartea in 3, pana de curand cand mama a trecut casa pe numele favoritului, fara semnatura celui din Italia. Avand 2 martori mincinosi, care au atestat ca suntem doar 2 frati si nu trei. Ce pot face in cazul acesta? Multumesc frumos.
Scuzati-mi ignoranta, dar cum pot verifica?
Multumesc mult.


VALENTINA MITEA a scris:

Verificați pe site-ul Judecătoriei de domiciliu dacă exista dosar de încuviințare silita și reveniți.

Buna ziua!
Am si eu o rugaminte. Poate cineva sa ma ajute cu niste sfaturi legate de o situatie cam complicata?
Am avut un credit ipotecar pe care l-am terminat anul trecut. In urma unei datorii, sunt nevoit sa vand apartamentul . Intrebarea mea este: poate creditorul sa puna sechestru pe casa inainte sa -i achit? Si daca pune sechestru, eu cum pot face sa vand apartamentul ca sa-mi achit datoria??

Multumesc mult.
Masina am vandut-o acum 8 luni, deci cele 30 zile au trecut deja..se dau amenzi in cazul acesta?
Apoi, declaratia notariala pe propria raspundere si procura le pot face in Italia si trimite in Romania persoanei delegate, nu?
Multumesc frumos!
Buna seara!
Am si eu o problema. Sunt in Italia de 3 ani, mi-am adus si masina dupa vreun an....am pastrat targa din Romania, ca sa nu platesc asigurarea aici,pentru ca e putin cam scumpa....dar dupa o anumita perioada, aveam nevoie de bani, asa ca am vandut-o...dar este inca pe numele meu in Romania...pentru ca persoana care a cumparat-o, m-a rugat sa nu o radiez inca, pentru ca urmeaza sa plece el in Romania si sa faca toate demersurile...dar inca nu s-a intamplat...
As dori sa stiu, cum pot proceda pentru a radia masina si pentru a nu mai aparea pe numele meu in nici un act? Specific faptul ca eu nu pot merge in Romania, deci, ar trebui sa deleg o persoana care sa se ocupe de tot..faza este k nu stiu ce documente trebuie sa-i trimit..
Va multumesc mult pentru ajutor.
Răspuns la discuția actualizare CCM
Multumesc.
Discuție actualizare CCM
Buna ziua.
Soc noastra are contract colectiv de munca. Intre timp, au mai fost angajate vreo 20 persoane. Trebuie sa fac act aditional la CCM in care angajatii sa ia la cunostinta ca avem CCM? Acest act aditional trebuie depus apoi la Directia de munca?
Multumesc.
Buna ziua!
Imi puteti spune va rog cum se calculeaza impozitul la sursa pentru nerezidenti?
Va multumesc.
Răspuns la discuția pontaj navigatori
Chiar nimeni nu ma poate ajuta? :(
Ma puteti ajuta cu un model de pontaj pentru navigatori, va rog?
Stiu ca lucreaza in ture de zi, ture de noapte..ei sunt timp de o luna pe nava...eu cum ii pontez??
Multumesc.