avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 514 soluții astăzi
Forum Activitate Mimi23p

Activitate Mimi23p

Poi acesta i se cere, permisul de sedere, banuiesc ca nici eu cu un buletin expirat nu as putea sa fac certificat cred ca e la fel. Sunt foarte confuza Am platit consiliere la 3 avocați, am primit trei opinii diferite, am vorbit cu cativa in mediul online alte opinii diferite. Nu inteleg nu e legea la fel pentru toti..Mi-ar placea macar doua pareri sa fie la fel ca sa stiu pe ce cale sa o iau ce sa fac..

Alexandrarares a scris:

Calitatea de tata nu are nicio legatura cu actele expirate.

Chiar daca printre actele necesare se afla permisul de sedere al tatalui care este expirat ? Asta nu ne incurca?

Alexandrarares a scris:

Buna ziua!
Din moment ce copilul are un tata,numele acestuia va figura in certificatul de nastere.

Buna ziua. Copilul se naste pe data de 15 august.Eu si tatal nu suntem căsătoriți. Avizul de munca si permisul de sedere au expirat ( ps din ianuarie asteptam ca angajatorul sa se ocupe de aceste acte si tot de atunci platim luna de luna).Copilul poate sa aiba numele tatalui in acest caz? Sau in dreptul tatalui o sa apara linie? Se poate face ceva ca el sa fie recunoscut ca tata?
Salut.Oare la cate saptamani pot sa intru in prenatal? Online am vazut ca scrie cu 63 de zile inainte de data nasterii, iar ginecologa mea a spus ca doar de la 32 de sapt pot sa imi iau, ea mi-a spus ca voi naste in 15 august, deci de astazi mai am 64 de zile pana nasc, dar nu am 32 de sapt confor calculelor ei, ci abea 30 de sapt(in 21 mai la ultimul control mi-a spus ca am 27 de sapt si 4 zile)Deci pot sa imi iau acum? Sau trebuie sa astept sa am 32 de sapt?
Buna ziua. Sunt o femeie insarcinata care am dorit sa imi fac programare la un spital de stat, raspunsul primit fiind ,, avem loc doar in septembrie,,. Nu mi se pare normal sa fiu practic obligata sa merg la privat, avand in vedere ca mie mi se iau luna de luna bani din salariu pentru sanatate etc.Unde pot sa fac reclamatie/ sesizare?
Multumesc pentru raspuns

Cornel Vasile a scris:

Poate depune plangere la politie pentru inselaciune.

De asemenea, pe numele cetateanului străini va fi emisa decizie de returnare daca se afla in tara.

Taxa de viză de sedere este de 120 Euro

Mimi23p a scris:

Buna.Daca un cetatean strain are permis de sedere expirat dar aviz de munca valabil ce se intampla? Ce se poate face ? Mentionez ca a trimis 2000 de euro angajatorului care a spus ca se ocupa el de permisul de sedere , dupa ce bani au fost trimis anjatorul a spus ,, este o greseala acesti bani sunt pentru aviz de munca,, pentru permis de sedere tot aceasta suma.

A cerut inca 2000 de euro pentru permisul de sedere, cei 2000 primiti de el inainte el spune ca au fost pentru aviz, dar conform legii acum nu mai e necesar avizul de munca, scuza angajatorului a fost ca ,, actele au fost depuse pentru aviz inainte de aceasta lege,,
Buna.Daca un cetatean strain are permis de sedere expirat dar aviz de munca valabil ce se intampla? Ce se poate face ? Mentionez ca a trimis 2000 de euro angajatorului care a spus ca se ocupa el de permisul de sedere , dupa ce bani au fost trimis anjatorul a spus ,, este o greseala acesti bani sunt pentru aviz de munca,, pentru permis de sedere tot aceasta suma.