avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1331 soluții astăzi
LIVE, ACUM (506 PARTICIPANȚI) Inspecția fiscală în era digitală: Cum vă pregătiți pentru un control ANAF bazat pe datele din e-Factura și SAF-T?
Accesează live evenimentul
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Buna ziua. Copilul se naste pe data de 15 august.Eu si ...
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Buna ziua. Copilul se naste pe data de 15 august.Eu si tatal ...

Buna ziua. Copilul se naste pe data de 15 august.Eu si tatal nu suntem căsătoriți. Avizul de munca si permisul de sedere au expirat ( ps din ianuarie asteptam ca angajatorul sa se ocupe de aceste acte si tot de atunci platim luna de luna).Copilul poate sa aiba numele tatalui in acest caz? Sau in dreptul tatalui o sa apara linie? Se poate face ceva ca el sa fie recunoscut ca tata?
Ultima modificare: Marți, 23 Iulie 2024
Mimi23p, utilizator
Cel mai recent răspuns: georgiana.td , utilizator 20:05, 25 Iulie 2024
Buna ziua!
Din moment ce copilul are un tata,numele acestuia va figura in certificatul de nastere.
Chiar daca printre actele necesare se afla permisul de sedere al tatalui care este expirat ? Asta nu ne incurca?

Alexandrarares a scris:

Buna ziua!
Din moment ce copilul are un tata,numele acestuia va figura in certificatul de nastere.

Calitatea de tata nu are nicio legatura cu actele expirate.
Poi acesta i se cere, permisul de sedere, banuiesc ca nici eu cu un buletin expirat nu as putea sa fac certificat cred ca e la fel. Sunt foarte confuza Am platit consiliere la 3 avocați, am primit trei opinii diferite, am vorbit cu cativa in mediul online alte opinii diferite. Nu inteleg nu e legea la fel pentru toti..Mi-ar placea macar doua pareri sa fie la fel ca sa stiu pe ce cale sa o iau ce sa fac..

Alexandrarares a scris:

Calitatea de tata nu are nicio legatura cu actele expirate.

Ultima modificare: Miercuri, 24 Iulie 2024
Mimi23p, utilizator
Pentru recunoașterea paternității copilului in fata ofițerului de stare civilă, tatăl are nevoie de un act de identitate aflat în termen de valabilitate
Declarația de recunoaștere se poate da și la notar, unde bănuiesc că se aplica aceeași regulă, dar puteți întreba, ca să știți sigur ce aveți de făcut.
În lipsa acestei declarații copilul va avea o liniuță in dreptul tatălui, până la data la care se va putea face recunoașterea in condițiile prevăzute de lege.
Ultima modificare: Joi, 25 Iulie 2024
georgiana.td, utilizator

~ final discuție ~