Mulțumesc frumos de răspuns , da eu nu cunosc termeni, nu am mai fost in situație si nici nu am auzit sa trebuiască sa demonstrezi asta . Certificatul copilului este multilingv , acuma eu am înțeles ca acest certificat este recunoscut in România si pe baza lui pot face certificat românesc . Însă pe baza certificatului in dreptul tatălui cu liniuța pot eu sa ii fac dupaia pașaport românesc fără sa mi se ceara sa demonstrez ca nu are ? Îmi este sincer frica sa merg acasa si sa nu ma pot întoarce având viața aici de peste 7 ani . Si bănuiesc ca printr-o procura pe tatăl meu nu pot înscrie copilul trebuie sa fiu atat eu cât si el prezenți . Îmi este frica sincer ca nu cunosc nici legile de acasa si sa nu cumva sa nu ma pot întoarce . Mulțumesc
Buna ziua , acum 6 luni am născut in Germania un copil cu tata necunoscut si are certificat nemțesc in dreptul tatălui cu - .. Am fost la primarie pentru pașaport si mi sa cerut sa demonstrez ca nu are tata . Nu înțeleg cum sa demonstrez ? Copilu a reieșit dintr-o aventura , nu știu nimic de acea persoana si nu doresc am decis sa îl fac sa îl cresc . Ce pot face in acest sens ? Nu doresc sa îl caut , nu doresc sa plătească , nu doresc sa fie trecut ca tata . Doresc sa fac copilului pașaport sa pot călători cu el . Pot merge acasa cu bilet de drum de la ambasada si pe baza certificatului primit sa ii fac pașaport si eventual certificat românesc cu tata necunoscut liniuța etc . As dori câteva răspunsuri , mulțumesc frumos !