Andreea12. a scris:
Buna ziua , acum 6 luni am născut in Germania un copil cu tata necunoscut si are certificat nemțesc in dreptul tatălui cu - .. Am fost la primarie pentru pașaport si mi sa cerut sa demonstrez ca nu are tata .
Asadar trebuie sa demonstrati ca aveti un copil care nu are tata. Hmmm. Mi se invarte prin cap o poveste veche in care pe o tanara aflata aproximativ cam in aceeasi situatie ca d-voastra o credeau pe cuvant. S-au schimbat vremurile ....
...
Functionarul care v-a cerut asta merita ceva ce nu pot scrie aici fara sa imi fie editat mesajul. In primul rand ca "fara tata" si "tata necunoscut" sunt chsetii diferite iar in al doilea rand pentru ca extrasul multilingv din actul de naştere (Auszug aus dem Geburtseintrag – Formule A), care este scutit de traducere în limba română şi apostilare, în original are deplina putere doveditoare in Romania cu privire la faptul de stare civila consemnat.
Asadar nu este suficient certificatul german de nastere ci va trebuie si extrasul multilingv. Daca il aveti, impreuna cu actul d-voastra de nastere si copia cartii de identitate formulati o cerere
SCRISA la primarie, in doua exemplare din care cel care ramane la d-voastra trebuie sa aiba numarul si data inregistrarii cererii si lasati-l pe domnul functionar sa va raspunda. Daca va refuza reveniti aici, insa e mai probabil ca nu va va refuza.