avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 254 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Buna ziua , acum 6 luni am născut in Germania un ...
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Buna ziua , acum 6 luni am născut in Germania un copil cu tata ...

Buna ziua , acum 6 luni am născut in Germania un copil cu tata necunoscut si are certificat nemțesc in dreptul tatălui cu - .. Am fost la primarie pentru pașaport si mi sa cerut sa demonstrez ca nu are tata . Nu înțeleg cum sa demonstrez ? Copilu a reieșit dintr-o aventura , nu știu nimic de acea persoana si nu doresc am decis sa îl fac sa îl cresc . Ce pot face in acest sens ? Nu doresc sa îl caut , nu doresc sa plătească , nu doresc sa fie trecut ca tata . Doresc sa fac copilului pașaport sa pot călători cu el . Pot merge acasa cu bilet de drum de la ambasada si pe baza certificatului primit sa ii fac pașaport si eventual certificat românesc cu tata necunoscut liniuța etc . As dori câteva răspunsuri , mulțumesc frumos !
Am uitat sa specific doresc sa ma reîntorc in Germania având amndoi aici domiciliu .
5 din 5 utilizatori consideră
acest răspuns util

Andreea12. a scris:
Buna ziua , acum 6 luni am născut in Germania un copil cu tata necunoscut si are certificat nemțesc in dreptul tatălui cu - .. Am fost la primarie pentru pașaport si mi sa cerut sa demonstrez ca nu are tata .

Asadar trebuie sa demonstrati ca aveti un copil care nu are tata. Hmmm. Mi se invarte prin cap o poveste veche in care pe o tanara aflata aproximativ cam in aceeasi situatie ca d-voastra o credeau pe cuvant. S-au schimbat vremurile ....
...
Functionarul care v-a cerut asta merita ceva ce nu pot scrie aici fara sa imi fie editat mesajul. In primul rand ca "fara tata" si "tata necunoscut" sunt chsetii diferite iar in al doilea rand pentru ca extrasul multilingv din actul de naştere (Auszug aus dem Geburtseintrag – Formule A), care este scutit de traducere în limba română şi apostilare, în original are deplina putere doveditoare in Romania cu privire la faptul de stare civila consemnat.
Asadar nu este suficient certificatul german de nastere ci va trebuie si extrasul multilingv. Daca il aveti, impreuna cu actul d-voastra de nastere si copia cartii de identitate formulati o cerere SCRISA la primarie, in doua exemplare din care cel care ramane la d-voastra trebuie sa aiba numarul si data inregistrarii cererii si lasati-l pe domnul functionar sa va raspunda. Daca va refuza reveniti aici, insa e mai probabil ca nu va va refuza.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Andreea12. a scris:
Am uitat sa specific doresc sa ma reîntorc in Germania având amndoi aici domiciliu .

Dupoa ce dati de astfel de functionari romani e de inteles. Atunci puteti rezolva totul mult mai usor, online, la consulat [ link extern ] /
Ultima modificare: Vineri, 3 Mai 2024
Adalbert Gabriel Gazdovici, Avocat
Mulțumesc frumos de răspuns , da eu nu cunosc termeni, nu am mai fost in situație si nici nu am auzit sa trebuiască sa demonstrezi asta . Certificatul copilului este multilingv , acuma eu am înțeles ca acest certificat este recunoscut in România si pe baza lui pot face certificat românesc . Însă pe baza certificatului in dreptul tatălui cu liniuța pot eu sa ii fac dupaia pașaport românesc fără sa mi se ceara sa demonstrez ca nu are ? Îmi este sincer frica sa merg acasa si sa nu ma pot întoarce având viața aici de peste 7 ani . Si bănuiesc ca printr-o procura pe tatăl meu nu pot înscrie copilul trebuie sa fiu atat eu cât si el prezenți . Îmi este frica sincer ca nu cunosc nici legile de acasa si sa nu cumva sa nu ma pot întoarce . Mulțumesc
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Ii veți putea face apoi pasapirt, nu e nevoie de acordul nimănui, copilul neavând tata in certificat.
Puteti iesit din tara, veni, il puteti înscrie la orice scoala doriți