avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 383 soluții astăzi
Forum Activitate avstagiar

Activitate avstagiar

Speta mea: cetatean belgian condamnat pentru savarsirea unei tentative de omor in Romania, in detentie in Romania, partea vatamata incearca sa puna in executare partea civila a hotararii penale, definitiva si irevocabila.

studiez legislatia, Regulamentul CE 44/2001, Regulamentul 804/2004, mai cer niste pareri, investesc cu formula executorie hotararea cu pricina la prima instanta (respectiv Tribunalul Bucuresti) si ajung in etapa de obtinere a acelui certificat despre care se face vorbire in Reg 44/2001, pentru a obtine titlul executoriu european.

raspunsul Tribunalului - "nu stim ce certificat este ala, noi n-am mai eliberat niciodata asa ceva...si nici nu stim unde sa va trimitem..."

in prezent, tot ce am este biata hotarare investita cu formula executorie "noi presedintele romaniei..."

Lansez rugamintea, daca v-ati confruntat vreodata cu vreo speta asemanatoare, de a-mi impartasi orice fel de informatii cu privire la pasii efectivi pe care ar trebui sa-i urmez, respectiv, unde sa ma duc ca sa obtin certificatul de titlu executoriu european, pentru ca aparent nimeni nu stie...

Răspuns la discuția intrebare de stagiar:)
Chiar foarte de folos imi sunt informatiile, ma gandeam deja ca o sa trec prin mari chinuri, sa ma radiez de la adm de domiciliu si sa ma inregistrez la cealalta - acum insa este totul mult mai logic.Multumesc mult.
Răspuns la discuția intrebare de stagiar:)
Multumesc pt lamuriri, sper sa fie de folos si altor "ametiti" de stagiari, asa ca mine :)
Stimati colegi,
Fiind la inceput de profesie am cateva nelamuriri legate de obligatiile mele fiscale, astfel incat as fi recunoscator pentru orice sfat, mai ales ca informatiile primite de la Barou, Administratie financiara, etc. sunt oarescum contradictorii...
Asadar:
- in evidenta carei Administratii financiare ar trebui sa ma inregistrez:cea de domiciliu ori cea de la sediul cabinetului individual cu care am incheiat contractul de colaborare? baroul spune ca la ambele (ceea ce pe mine ma cam duce cu gandul la pericolul unei duble impuneri) administratia nu stie exact - eu in prezent nu sunt inscris decat la cea de domiciliu.
- in calitatea mea de av stagiar, am dreptul sa-mi iau, spre exemplu - facturier, chitantier? (pentru ca ar trebui sa tai o chitanta pentru sumele pe care le primesc,nu?)
- in aceeasi ordine de idei, pot, ori trebuie sa-mi intocmesc propriile contracte de asistenta si delegatii, ori este suficient sa fiu trecut pe delegatia maestrului, si ar trebui sa ma multumesc cu asta pana la def?

Pentru orice sfat sau parere, multumesc anticipat.