avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 383 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Legislaţie europeană, CEDO, UE, ... executarea unei hotarari romanesti intr-un stat membru ...
Discuție deschisă în Legislaţie europeană, CEDO, UE, proceduri europene

executarea unei hotarari romanesti intr-un stat membru UE

Speta mea: cetatean belgian condamnat pentru savarsirea unei tentative de omor in Romania, in detentie in Romania, partea vatamata incearca sa puna in executare partea civila a hotararii penale, definitiva si irevocabila.

studiez legislatia, Regulamentul CE 44/2001, Regulamentul 804/2004, mai cer niste pareri, investesc cu formula executorie hotararea cu pricina la prima instanta (respectiv Tribunalul Bucuresti) si ajung in etapa de obtinere a acelui certificat despre care se face vorbire in Reg 44/2001, pentru a obtine titlul executoriu european.

raspunsul Tribunalului - "nu stim ce certificat este ala, noi n-am mai eliberat niciodata asa ceva...si nici nu stim unde sa va trimitem..."

in prezent, tot ce am este biata hotarare investita cu formula executorie "noi presedintele romaniei..."

Lansez rugamintea, daca v-ati confruntat vreodata cu vreo speta asemanatoare, de a-mi impartasi orice fel de informatii cu privire la pasii efectivi pe care ar trebui sa-i urmez, respectiv, unde sa ma duc ca sa obtin certificatul de titlu executoriu european, pentru ca aparent nimeni nu stie...

Cel mai recent răspuns: ContSters56778 , utilizator 15:40, 14 Octombrie 2009
Regulamentul 804/2004? Cred ca e vorba de Regulamentul 805/2004.. insa oricum nu va prea intereseaza deorece se refera la creantele necontestate!

Esential e Regulamentul 44/2001 art. 38 si urmatoarele pana la art 57. Competent e tribunalul (vedeti anexa 2 a regulamentului) unde se depune o cerere de investire cu formula executorie...
Veti avea nevoie de hotararea definitiva begiana plus traducerea, eventual de un certificat conform art 54 din regulament (vezi anexa 5) si... cam atat!
Ah da, si de taxa de timbru...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Titlul executoriu european ENGFULL ENGFULL ieri s-a judecat somatie de plata cu firma italia , cel mai probabil se va admite cererea as vrea cateva detalii despre titlul executoriu european ..... ... (vezi toată discuția)
Inregistrare custodie la tribunal febletea febletea Buna ziua,am o nepoata in italia si a obtinut custodia la un minor de 8 ani.Vrea sa vina cu copilul in tara ,dar nu stie cat dureaza inregistrarea tutelei la ... (vezi toată discuția)
Executare silita ContSters112624 ContSters112624 Asi vrea sa stiu ca atunci cand se face o exectare silita si cer o poprire trebuie sa cer si executarea silita imobiliara? Daca cer executarea silita ... (vezi toată discuția)