avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 816 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Activitate RalSM

Activitate RalSM

Da, la asta ne gândim și noi data fiind situația. Mulțumesc!

Etsy123 a scris:

Va puteti instala un sistem de drenaj in propria curte , apa nu este nevoie sa se scurga undeva in exterior , se va disipa in acest sistem si nu va mai balti la suprafata . Nu este usor si nici ieftin dar alta solutie nu aveti , noi avem unul de 13 ani si functioneaza perfect .
[ link extern ]

Pe drumul de acces nu putem, iar legat de scurgerile pluviale in canalizare exact asta le-am spus, că nu este legal și plus de asta ne facem singuri viața grea.

BogdanGri a scris:

Buna ziua

Nu puteti face ceva pe drumul de acces?

Legarea scurgerii pluviale la canalizare este interzisa in majoritatea localitatilor.

Apele pluviale
Buna ziua, avem probleme cu terenul dimprejurul casei atunci când plouă și în sezonul de iarna suntem inundați efectiv, nu avem unde duce un sistem de drenaj sau un șanț decât trecând pe la ceilalți trei vecini, dintre care unul nu este de acord. De asemenea, majoritatea vecinilor au scurgerile de la apele pluviale conectate la rețeaua de canalizare și o suprasolicita, uneori chiar le iese apa de canalizare pe la ceterne etc. Efectiv nu știm dacă putem obliga cumva vecinul care nu vrea, sa contribuie și să facem toți un sistem de drenaj dat fiind faptul că nu se poate trece pe altundeva că sa ajungem la șanț.
Buna ziua,

Am mari nelămuriri cu privire la venitul încasat fiind pe concediu medical.
La final de decembrie trebuia să mă întorc la serviciu de pe maternitate, dar fiind însărcinată și cu câteva probleme, medicul ginecolog mi-a dat concediu medical. Maternitatea a fost în jur de 3400 Ron, venitul brut că salariat 5100 Ron, iar concediul medical mi-a fost plătit cu aproximativ 1600 Ron ceea ce mi se pare absurd. Mi s-a explicat că se calculează 75% din maternitate pe care o consideră venit brut. Este legal și corect acest calcul?
Buna ziua,
Are banca dreptul să pună ipoteca pe cotă parte dintr-un drum privat comun? Suntem mai mulți proprietari, unu dintre a achiziționat prin credit ipotecar locuință, iar pe cotă dansului din drumul de acces apare în cf interdicție de grevare. Pe mine că vecin mă afectează, trebuie sa cer acordul băncii pentru a putea da drept de uz și servitute unei companii de energie.