avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 379 soluții astăzi
Forum Activitate sorinnel_25

Activitate sorinnel_25

Discuție Obligatii PFA
Buna,

As dori sa stiu daca este obligatoriu ca PFA sa inchei contracte cu , Casa de Pensii si CAS daca am asigurare si pensie privata ?
Răspuns la discuția Referitor la OUG 34/2009
Sub incidenta OUG 34/2009 intra si PFA-urile ? Si ele trebuie sa plateasca impozitul forfetar?
Răspuns la discuția radiere srl
Am si eu o nelamurire? in 2004 am infiintat un SRL (3 asociati parti egale) dar n-am avut niciodata activitate. Am rupt legatura cu ei in urma cu vreo 3ani. Actele au ramas la unul dintre asociati dar nu putea face nimic pt ca nu nimic fara acordul celorlalti. Sediul social este la asociatul respectiv. cum as putea sa ies din acea societate daca, nu pot sa mai iau legatura cu ceilalti asociati?
Răspuns la discuția Referitor la OUG 34/2009
Si PFA-urile sunt obligate sa plateasca impozitul forfetar? sau legea se refera doar la intreprinderi?
Răspuns la discuția pensie de urmas
Va rog sa-mi spuneti daca exista cerere tip pt suspendarea pensiei si daca da, de unde pot sa-mi iau formularul. Exista pe net?
Va multumesc mult pt atentia acordata.
Discuție pensie de urmas
buna,
tatal meu este mort de cand eu aveam 3 ani si de atunci primesc pensie de urmas. in prezent am 19 ani dar fiind la liceu inca mai primesc pensia.
De curand am deschis un magazin mixt la tara (pe persoana fizica autorizata) si am anuntat casa de pensii despre acest lucru. De acolo mi s-a cerut copie dupa contractul de angajare, dar ce contract? Eu nu pot face contract de angajare. Ce anume sa duc la casa de pensii? va rog sa ma ajutati si pe mine :-/

Multumesc !
Da , a fost inregistrata cu pct de lucru, am obtinut certificatul de inregistarare si hotararea judecatoreasca de la Registrul Comertului si am ca obiect de activitate principal CAEN 5211 si activitate secundara 5212....
Discuție Contributii PFA
in urma cu o saptamana am deschis un magazin pe PFA si platesc impozitul pe venit de 3%. Mai trebuie sa platesc ceva si la fortele de munca? am asigurare de sanatate?, merge ceva din impozit si la un fond de pensii? Puteti sa-mi spuneti daca trebuie sa platesc contributii catre fortele de munca si dak da, ce anume?
:help:
Buna,
In urma cu o saptamana am deschis un mic magazin mixt (vanzari cu amanuntul de produse alimentare si nealimentare in magazine nespecializate) pe PFA cu o suprafata de 16 m2. In momentul in care am ridicat certificatul si hotararea judecatoreasca de la firma de consultanta care s-a ocupat de acte, mi s-a spus k nu mai trebue sa merg numai la primarie pt. avizul de functionare si la institutia fiscala de care apartin, dupa care pot sa deschid magazinul. Am fost, am rezolvat si am deschis, dar a venit cineva si mi-a spus k mai trebuie sa merg la pompieri, la sanepid, la fortele de munca, mediu etc, ca trebuie sa am un dosar cu autorizatii de la fiecare.... Trebuie sa am dosarul respectiv ? au omis cei de la firma de consultanta sa-mi spuna?
ce avize sunt necesare pt deschiderea unui magazin mixt pe PFA? (de la ce directii?)