avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 254 soluții astăzi
Forum Activitate rtvladescu

Activitate rtvladescu

Buna seara! Am demarat procedura de dizovare a firmei cu lichidare simultana. In contul firmei mai am o suma de bani deoarece mai sunt cateva plati care trebuiesc facuta(contabil, onorariu avocat, taxe onrc etc).
In ce etapa pot transfera banii ramasi din contul firmei in contul personal?

Mai pot scoate banii ca si dividente?

De asemenea, imi puteti spune, va rog, daca in perioada dizolvarii mai sunt permise plati? Ma refer aici in special la factura de contabilitate.

Multumesc anticipat de raspuns!
Răspuns la discuția Clauza de fidelitate
In regula! Multumesc de raspuns!
Multumesc de raspuns!
Deci din moment ce societatea comerciala isi înceteaza pe deplin capacitatea de folosinta automat si postul/mandatul de administrator se desfiinteaza.
Multumesc de raspuns!
Asa imi parea si mie logic. Din moment ce entitatea juridica isi inceteaza existenta si mandatul de administrator inceteaza implicit. Insa nu am gasit niciun articol de lege care sa specifice acest aspect. Daca ma puteti indruma catre articolul de lege care specifica acest lucru v-as fi recunoscator.
Buna ziua! Ma puteti ajuta va rog cu o confirmare?

Urmeaza sa ma angajez pe CIM si in cadrul acestuia am o clauza de fidelitate in care spune ca trebuie sa notific angajatorul daca ma angajez in alta parte si ca am datoria de a ma abtine de la ocuparea unui post in cadrul unei societati care concureaza cu angajatorul.
Eu am fost administrator, asociat unic si salariat in cadrul unui SRL din acelasi domeniu de activitate cu angajatorul in cauza. Insa am radiat recent acel SRL la registrul comertului.

Nu se mai poate considera ca detin vreo functie in acea firma nu? Mandatul de adminstrator inceteaza o data cu radierea societatii nu?
Răspuns la discuția Schimbare forma de colaborare
rtvladescu a scris:

In regula. Va multumesc de raspuns!
Inca un aspect: Schimbarea formei de colaborare mentionata este posibila si daca anterior colaborarii pe SRL a existat o colaborare initiala tot pe CIM, nu? Cu alte cuvinte ar fi vorba de o revenire la forma de colaboarare initiala.

Deci ca sa reformulez pentru a fi inteles pe deplin scenariul: A existat o colaborare pe CIM initiala urmata de o colaborare pe SRL si acum se doreste revenirea la colaborarea pe CIM. Este ceva care sa impiedice aceasta revenire la forma de colaborare initiala?
In regula. Va multumesc de raspuns!
Inca un aspect: Schimbarea formei de colaborare mentionata este posibila si daca anterior colaborarii pe SRL a existat o colaborare initiala tot pe CIM, nu? Cu alte cuvinte ar fi vorba de o revenire la forma de colaboarare initiala.
Cornel Vasile a scris:

Da, exista aceasta posibilitatea .

Ca sa fiu sigur ca am inteles raspunsul dvs: Spuneti ca este legal sa te angajezi pe CIM la o firma cu care ai colaborat o perioada pe SRL. Corect?
Buna ziua,

As dori sa stiu daca este legal sa te angajezi pe CIM la o firma cu care ai colaborat o perioada pe SRL. Exista vreo restrictie legala in acest sens?

Va multumesc anticipat de raspuns