avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 450 soluții astăzi
Forum Activitate gixee

Activitate gixee

Multumesc de raspuns!
Inteleg faptul ca si convocatorul sedintei publice de consiliu local este un act administrativ cu caracter normativ.
Salutare!
Ma intereseaza daca o hotarare a consiliului local este considerata cu caracter individual sau normativ.
HCL-ul in cauza a hotarat urmatoarele:
- aprobarea delegarii gestiunii unui serviciu public unui operator regional
- aprobarea studiului de oportunitate cu privire la delegare
- aprobarea contractului de delegare
- lista bunurilor si terenurilor din domeniul public si privat
- mandat sa semneze contractul
Multumesc anticipat pentru raspunsuri!
Răspuns la discuția Achizitie utilaje second hand
Se poate ca o societate sa utilizeze in activitatea ei utilaje pe care nu le are in patrimoniu?
Ma gandesc ca am gasit prea multe utilaje, folosite in prezent de societati, si pentru care nu pot fi oferite facturi.
E legal ca o societate sa isi desfasoare acivitatea cu niste utilaje pe care nu le detine in acte?
De ceva timp ma gandesc sa imi deschid o vulcanizare auto profesionala, cu mai multe rampe, motiv pentru care mi-ar trebui mai multe utilaje care sa faca acelasi lucru, gen 3 masini de dejantat, 3 masini de echilibrat, etc...
Avand in vedere ca pretul utilajelor noi ar fi destul de mare, am cautat second hand. Problema este ca cei care le vand nu pot elibera facturi/chitante, motiv pentru care stau si ma intreb daca acestea nu ar trebui sa intre in patrimoniul societatii, in mod legal, deci cu acte si tot ce trebuie. Banuiesc ca sunt controale si esti luat la intrebari...
Ar fi ok ca societatea sa le utilizeze fara sa aiba acte?
Ar fi suficient un contract incheiat la notar?
Cum ar trebui procedat?
Pana in urma cu 4 luni am fost angajata intr-o institutie publica pe o functie de conducere. In prezent ma aflu in concediu de maternitate. Angajatorul doreste modificarea organigramei si doreste transformarea functiei mele in functie de executie pentru a o putea transfera la alt compartiment. Angajatorul a luat legatura cu mine si mi-a cerut acordul, dar am refuzat. Acum eu am raportul suspendat de drept si modificarea raportului de serviciu nu poate fi modificat conform legii.
Avand in vedere refuzul de a fi retrogradata si faptul ca voi reveni la serviciu peste mai bine de un an si jumatate, care sunt sansele ca ANFP sa avizeze modificarea organigramei?
Vi se pare corect ca primarul unei comune sa dispuna concesionarea unei suprafete de teren arabil fara sa aiba la baza o hotarare a consiliului local?
Stiam ca are calitatea de concedent consiliul local, nu primarul... primarul asigura aducerea la indeplinire a hotararilor consiliul.


Astazi am intrat in posesia unei copii. Au invocat art. 55, lit. c din C. muncii.
cu alte cuvinte, atat timp cat CIM a incetat fara sa stiu, incetarea este nelegala?
De curand mi-a fost modificat postul pe care-l ocup intr-o institutie publica, din personal contractual in functionar public.
Prin act administrativ mi-a fost incetat contractul individual de munca. Codul muncii nu are prevederi foarte clare cu privire la incetarea CIM, permitand incetarea acestuia urmare a vointei unilaterale a uneia dintre parti, in cazurile si in conditiile limitativ prevazute de lege.
Tot prin act administrativ am fost numit in functie publica. In Legea 188/ 1999, privind statutul functionarului public, nu am gasit o prevedere expresa cu privire la necesitatea acordului angajatului pentru transformarea postului.
Nici la incetarea contractului, nici la numirea in functia publica nu mi-a fost solicitat acordul.
Spuneti-mi, va rog, daca se impune sau nu manifestarea de vointa a angajatului intr-o astfel de situatie. Tin sa precizez ca nici macar nu mi s-au solicitat documente doveditoare cu privire la indeplinirea conditiilor prevazute de art. 54 Lg. 188/1999 pentru a ocupa functia publica.
Ma puteti ajuta in legatura cu procedura