Entitatea angajatoare era Inspectoratul Scolar judetean probabil , iar activitatea era de profesor suplinitor la scoala din teritoriu in rural. Cred ca scolile apartineau de primarii,
Buna ziua,
LA calculul pensiei mi s-a solicitat ca pentru perioada 2001 - 2008 am nevoie de declaratia rectificativa .In aceasta perioada am lucrat ca profesor suplinitor in invatamantul de stat la 3 unitati de invatamant diferite si un an am fost in somaj .Nu stiu ce trebuie sa fac , nu stiu de unde sa incep sa actionez. Va rog mult daca se poate sa ma ajutati cu o indrumare
Buna ziua,
Va rog sa ma ajutati sa inteleg
Am primit Decizia de pensie de asigurari sociale ,pensie de invaliditate (grIII ) ,cod pensie N23, dosarul a fost depus in data de 29.08.2024 si mai scrie ca decizia este in baza legii nr.263/2010 , iar versiunea aplicatiei este 9.19 din 21.08.2004. Vechimea rezultata este de 14 ani 10 luni si 7 zile. fara aprox 2 luni nu am 15 ani vechime , varsta mea este de 57 ani (F) , Pe cartea de munca mai am in perioada 21.08.2003 - 21.08.2004 un an somaj care vad ca nu a fost luat in calcul . Intrebarea mea este ; Se va face recalculare dupa noua lege a pensiilor ( pt ca eu cred ca decizia este pe legea veche) ? Si daca DA , period de somaj de 1 an mi se va adauga la vechime si contributie stfel incat sa depasesc pragul celor 15 ani ?
Am inteles ca decizia odata venita cu 3 zile in urma ,nu mai pot sa cumpar vechime ( 2luni)
Multumesc! si astept lamurire.
Multumesc ! insa era vorba doar de doua luni , decizia am primit-o astazi 30.10.2024 prin posta .Mai pot plati cele doua luni lipsa in ideea sa fac 15 ani vechime ? ma gandeam ca fiind o decizie recenta si de handicap gr III se mai poate face ceva ! Poate candva ma ajuta ca am 15 ani vechime minima
Am primit decizia de pensie pentru handicap gr III ,am 57 ani (femeie) si am pe decizie ca ani de cotizare 14 ani 10 luni si 7 zile ani de contributie ,pe decizie scrie Decizie pensie invaliditate si mai jos scrie pensie de asigurari sociale 8oo lei. ( Decizia este din data de 09.10.2024)
Intrebarea mea este daca mai pot sa mai cumpar 2 luni de vechime pentru a face minim 15 ani lucrati ? Sau daca mi-a venit decizia nu se mai poate plati .