avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1097 soluții astăzi
LIVE, ACUM (319 PARTICIPANȚI) Formarea angajaților și responsabilitățile SSM ale angajatorului: Cum să te conformezi efectiv și să eviți sancțiunile ITM
Accesează live evenimentul
Forum Activitate gabi131

Activitate gabi131

Buna oameni buni,
Am o intrebare legata de schimbarea numelui de familie de pe certificatul de nastere a copilului.
Prietena mea are un baietel de 12 ani cu un cetatean Francez. Cand a nascut, pe fisa de externare a fost trecut cu numele mamei de familie. Ea a crezut ca se vor casatori si au mers la ambasada unde au scos certificatul Romanesc dar cu numele de familie a tatalui, la scurt timp s-au despartit fara sa existe vreun act de casatorie intre ei.
Tata-l de atunci a plecat inapoi in Franta si nu sa interesat de copil deloc fara sa ii sustina financiar sau moral, baietelul nu il cunoaste.
Ce demersuri trebuie sa faca pentru a putea trece baiatul pe numele ei de familie cum a fost trecut de la bun inceput pe fisa de externare?
Va multumesc frumos pentru timpul acordat.
Buna!
Verisoara mea a locuit in UK unde a facut un copil cu un barbat din Africa care are doar ILR ptr. UK ca si document. El nu isi doreste sa formeze o familie sau sa ii sustina si nu ii plateste pensia alimentara, a fost nevoita sa revina in Romania la parinti unde primeste ajutorul necesar.
L-a pus sa semneze ca o lasa sa plece cu copilul din UK cu 2 ani in urma.
Intrebarea este:
Ce document poate face sau ce procedura trebuie facuta sa nu ii se mai ceara un act de identitate in original de la tata pentru copil de fiecare data cand il inscrie pe la o institute scolara sau medical, etc.
Va multumesc