avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 502 soluții astăzi
Forum Activitate cris#9

Activitate cris#9

Stimati Domni / Stimate Doamne,

Vreau sa va cer sfatul in legatura cu o problema pe care o are momentan fratele meu.
Desi nu credeam sa mai fie posibil asa ceva, se pare ca totusi se mai practica la noi in tara.
Fratele meu, a fost chemat sa munceasca in Italia, de catre o firma de aici din Romania. Problema este ca munceste la ei de 2 luni de zile si numai astazi i-au fost virati in cont 200 Euro, desi intelegerea era sa fie platit cu 1000 de Euro.

Intrebarea mea este, unde se poate denunta o astfel de practica? Fratele meu se va intoarce in tara impreuna cu alti muncitori, toti pacaliti.

Sincer, tare mult mi-as dori sa pot punele numele firmei peste tot, pe internet, sa se afle cu ce se ocupa, pentru ca suntem siguri ca vor mai pacali oameni si ei scapa nepedepsiti.

Va multumesc pentru atentie!
Cu respect,

Cristina
Buna ziua,

Stiti cumva, cum pot afla o adresa de mail oficiala a Parchetului de pe langa Judecatoria Valcea? Numarul de telefon 0250.738.020 gasit pe internet nu functioneaza. Va multumec!
In urma procesului verbal intocmit de SSM, firma este vinovata, dar nu s-a sesizat si Parchetul intrucat fapta a fost descrisa ca si contraventie. Noi am tot sperat ca ne vom intelege cu patronul, dar se dovedeste ca nu e asa cum ne-a promis noua. Firma si-o "inchide" intentionat, intrucat firma lui mai este data in judecata tot pentru un accident de munca mortal petrecut la el la firma, anul trecut. Noi cum putem proceda? Il dam direct pe el in judecata? Putem deschide procesul impotriva lui daca hotaram sa contestam procesul verbal intocmit de SSM? Va multumesc din suflet. Suntem disperati. Mama nu are nici un fel de venit, era intretinuta de tata...:(
Buna ziua,

Tatal meu a murit in urma unui accident de munca la o firma de constructii din Valcea. Serviciul SSM (Securitate si Sanatate in Munca), din cadrul ITM Valcea, s-a autosesizat si a investigat. Recent am primit procesul verbal de constatare si se mentioneaza acolo ca este vina firmei pentru ca nu a indeplinit normele prevazute de lege privind securitatea la locul de munca, dar a fost incadrat ca si contraventie, nu penal. Patronul firmei, vrea acum sa isi inchida firma, credem noi pentru a scapa de plata daunelor. Intrebarea mea este, in acest caz, putem da patronul firmei (care va fi deja inchisa) in judecata pentru a-i cere daune morale si materiale? Va multumesc!
Buna ziua,

Exista o posbilitate pentru ca o persoana care nu are venituri sa poata totusi sa isi permita un avocat, daca vrea sa porneasca un proces? este numit un avocat din oficiu sau cum se poate proceda?
Buna ziua,

Mama mea poate cere daune morale firmei la care lucra tatal meu? Mentionez ca acesta si-a pierdut viata in urma unui accident de munca. Am aflat ca firma era asigurata pentru astfel de cazuri si ca vom primi ceva bani de la bugetul asigurarilor sociale, care tine loc de asigurator. Totusi, putem cere daune morale si firmei? Am avea succes in instanta?
Astept un raspuns si va multumesc anticipat.
Buna ziua,

Tatal meu a murit in urma unui accident de munca acum o luna. Am cautat legea care ne permite dreptul la un ajutor de inmormantare si as avea mai multe nelamuriri.
1. cine face cererea, trebuie sa fie neaparat asigurat la randul lui?mama mea este casnica, fara venit si fara asigurari platite la stat. ea are voie sa faca cererea? daca nu, o putem face noi copiii?

2. ajutorul de inmormantare trebuie platit de angajator. Ce trebuie sa faca angajatorul ca sa isi recupereze apoi banii? Intreb, pentru ca patronul firmei spune ca el nu stie de asa ceva si vreau sa ii dau toate datele...

3. Mai exista un ajutor platit de angajator, conform Cartii Colective de Munca, in valoare de 2 salarii medii pe unitate? La fel, aceeasi intrebare o am, cum isi recupereaza angajatorul banii?

Va multumesc!
Răspuns la discuția accident de munca
multumesc!..stiti cumva de vreo asigurare de viata pe care ar face-o patronii in constructii muncitorilor ce lucreaza la inaltime.Asta ne spunea patronul firmei, ca ar fi o asigurare de risc si ca ar primi ceva de acolo. Insist intrucat mama mea este acum fara venit si fara posibilitate de angajare
Buna ziua,
Tatal meu a decedat in urma unui accident de munca acum o saptamana. Mama mea este casnica, cartea ei de munca nu a mai fost operata din 1998. Imi puteti spune de ce drepturi are parte? Nu mai sunt copii minori. Poate beneficia si de pensie de urmas si de venit minim garantat?
Va multumesc!
Va multumesc pentru sfaturi. Acum m-am mai linistit... cate nedreptati se fac si tot la cei "mici", ca astia "mari"... ne fac pe fatza si nu patesc nimic.. Asta este Romania!
Sarbatori Fericite tuturor!