avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 590 soluții astăzi
Forum Activitate gaby06081978

Activitate gaby06081978

Am prestat servicii cu contract. Totual a fost facut oficial, din punctul meu de vedere
Buna ziua,
Am prestat servicii IT la o firma care mi-a promis ca imi va plati serviciile in momentul in care va lua banii de la UE. De cateva luni tot ma aman cum ca nu i-au intrat banii.
As dori sa stiu cum pot verifica daca aceasta firma a accesat fonduri de la UE.
va multumesc,
Gabi
Atata timp cat banca a fost co-finantator la acel proiect , nu este normal sa raspunda si ea de situatia creata? Si-a asumat niste obligatii atunci cand a pornit acel proiect.
Buna ziua,
Ma numesc Gabi si am urmatoare problema la care as dori niste sfaturi.
Acum 3 ani am dorit sa cumpar un apartament intr-un bloc nou intr-un cartier nou de locuinte. La data semnarii antecontractului de vanzare - cumparare blocul era la stadiul de schelet.
Firma care construia acele blocuri era finantata de o banca foarte cunoscuta. Acea banca era partener de afaceri cu firma respectiva.

Eu am fost la acea banca si m-au asigurat de siguranta lucrarii. Am facut un credit de nevoi personale la acea banca ca sa platesc avansul pentru apartament.

Dupa cateva saptamani, datorita crizei care incepuse deja, banca si-a stopat finantarea in acel proiect invocand drept motiv ca firma constructoare nu a indeplinit anumite conditii.

Dupa o perioada am dat in judecata firma respectiva ca sa-mi recuperez pierderile, am gastigat procesul dar in momentul in perioada in care se finaliza procesul, banca a intentat proces de insolventa firmei respective ca sa-si recupereze si ei pierderile.

In procesul intentata de mine am dat si banca in judecata, deoarece datorita ei si datorita asigurarilor date de ea eu am facut acel antecontract.

In antecontarctul semnat de mine si firma contractoare este mentionat ca in caz ca nu se construieste blocul, eu voi primi banii in 15 zile de la data cand banca ma va instiinta de acest lucru.

Marea problema este ca desi eu am fost cu acel antecontract la banca, si banca are acel antecontract , eu nu am semnatura bancii pe acel antecontract.

In contractul dintre banca si firma constuctoare se mentioneaza ce tip specific de contract sa se foloseasca intre client ( adica eu ) si firma constructoare.

Cu toate ca legatura dintre mine - frma - banca este vizibila si logica, nici o instanta nu mi-a dat castig de cauza impotriva bancii ( desi ei erau parteneri ).

Firma care construieste este in insolventa, tot ce are va fi luat de banca ( deoarece au prioritate ) eu nu am cum sa-mi recuperez nimic, Iar instantele din Romania nu vor sa invinovateasca si banca.

Va rog sa-mi spuneti daca credeti ca as avea vreo sansa daca deschid proces la CEDO impotriva bancii, daca exista vreo instanta in lumea asta care sa inteleaga ca si banca a fost vinovata ( desi nu am nimic semnat de ei ) ca banca ca co-finantator era obligata sa supravegheze lucrarea, sa caute solutii sa continue lucrare nu sa falimenteze firma.

Va multumesc, Gabi
Buna ziua,

Eu am de recuperat niste bani de la o firma, careia banca i-a deschis proces de insolventa. Termenul pentru procesul de insolventa este 06 octombrie 2010. Eu am reusit sa fac poprire asiguratorie pe niste bani..si acum incerc sa fac executarea silita.

Care sunt sansele sa mi se accepte o opozitie la faliment, ca sa intarzii deschiderea pocedurii de faliment? Cat dureaza aplicarea unei executari silite?

Va multumesc, Gabi
Buna ziua,
Bunica mea a facut dezgropaciune la mormantul mamei ei, iar acum ceilalti frati au dat-o in judecata pt profanarea de morminte (art. 319 C.p.).

V-as ruga sa-mi spuneti unde pot citi si eu legea asta si ce se poate intampla?

Va multumesc
Buna ziua,

Ma numesc Gabi si am urmatoarea problema. Bunicii mei au de mult timp niste probleme cu un vecin mai violent; certuri, injurri etc. Insa saptamana trecuta lucrurile s-au inrautatit foarte mult in sensul ca bunicul meu a fost strangulat de acel vecin si acum este spitalizat cu semi-pareza pe partea stanga. Bunica mea a fost sa depuna plangere la Politia din sat dar s-a constatat ca politaiul din sat este un fel de ruda cu vecinul care l-a strangulat pe bunicul meu si nu i-a primit plangerea. Din cauza scandalului acum si bunica mea este spitalizata datorita unor probleme cu inima.i

Va rog frumos sa-mi dati un sfat ce sa fac. Am inteles ca nu pot sa ma duc la politia de la judet si sa fac plangere pt ca trebuie mai intai sa fac plangere la politia din satul respectiv. Se poate sa fac eu plangerea in numele bunicilor mei? Este legal sau imi trebuie imputenicire de la ei? Dupa ce fac plangere in sat pot sa ma duc si la politia judeteana sa fac plangere sau trebuie sa astept solutionarea primei plangeri? Si dupa ce fac plangerea ce trebuie sa fac in continuare ca sa ma asigur ca omul acela va primi ceea ce i se cuvine?

La spital mi s-a spus ca certificatul medico-legal se elibereaza dupa ce il va externa pe bunicul pe baza actelor ce mi se vor da de catre medic la externare. Este adevarat sau si de acolo voi lua teapa?

Va multumesc foarte mult,
Gabi
Buna ziua,
Ma numesc Gabi si as dori o parere juridica in legatura cu o problema imobiliara.
Acum o luna jumatate am semnat un contract pentru un apartament intr-un cartier rezidential care este in constructie si am platit un avans. Acum 2 saptamani banca cu care trebuia sa inchei contractul de ipoteca pentru restul de bani din suma apartamentului m-a contactat si m-a anuntat ca nu poate sa incheie contractul de ipoteca deoarece lipsesc niste documente de la firma constructoare. Mentionez ca banca este co-finantator la acest proiect. Am fost la firma constructoare si am discutat cu ei...si ei m-au anuntat verbal ca datorita unor probleme, blocul unde am contractat eu apartamentul nu se mai construieste. Conform ante-contractului semnat intre mine si firma constructoare, banca, ca co-finantator al proiectului este cea care trebuie sa trimita notificare scrisa ambelor parti in caz ca nu se mai respecta contractul ( in cazul meu nu mai platesc, in cazul firmei constructoare nu mai construieste ). In urma notificarii, pagubitul isi va recupera banii.
Am fost la firma constructoare cu o declaratie in care ceream un raspuns in scris pana la data de 5.12.2008 in legatura cu data finalizarii blocului unde am contractat eu apartamentul. Pana astazi nu am primit nici un raspuns. Astazi am fost din nou la ei si mi-au spus ca voi primi azi o scrisoare prin care ma notifica ca in 14 zile voi primi un raspuns in scris in legatura cu constructia blocului. Deasemenea mi-au spus ca daca respunsul este negativ ( cum ca nu vor construi blocul) imi voi primi toti banii inapoi....iar daca raspunsul este afirmativ ( cum ca vor construi blocul) imi vor acorda o perioada pentru a obtine din nou un credit ipotecar ( deoarece cel curent va fi expirat).
Mentionez ca avansul eu l-am dat pe data de 27.10.2008 urmand ca urmatoarea transa de bani sa o dau in maxim 60 de zile de la plata avansului. Daca respect termenul dat de ei de 14 zile pentru raspuns ma voi afla in situatia de a fi obligata sa dau urmatoarea transa de bani, care evident nu ii am de vreme ce banca nu mi-a mai acordat creditul ipotecar.
Intrebarea mea este: sa mai astept cele 14 zile ( de vreme ce raspunsul va fi 90% nu - conform bancii care finanteaza proiectul) sau sa angajez un avocat. Daca angajez un avocat exista ceva ce ar putea face el sau si el va astepta cele 14 zile?
Va multumesc,