avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 343 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Profanare morminte articol 319
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Profanare morminte articol 319

Buna ziua,
Bunica mea a facut dezgropaciune la mormantul mamei ei, iar acum ceilalti frati au dat-o in judecata pt profanarea de morminte (art. 319 C.p.).

V-as ruga sa-mi spuneti unde pot citi si eu legea asta si ce se poate intampla?

Va multumesc
Cel mai recent răspuns: Lăzăruţiu Lucian , Avocat 14:22, 23 Septembrie 2010
Codul penal:

ART. 319
Profanarea de morminte
Profanarea prin orice mijloace a unui mormânt, a unui monument sau a unei urne funerare ori a unui cadavru, se pedepseşte cu închisoare de la 3 luni la 3 ani.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Distrugere monument funerar nicolae100 nicolae100 buna ziua am o problema delicata nu stiu daca cineva sa mai intilnit cu asa ceva in anul 2005 cumnatul meu a murit intrun accident de munca sora mia ea facut ... (vezi toată discuția)
Sa fie profanare...? Adi Lungu Adi Lungu Tatal meu, decedat in 1982, a fost \"gazduit\" de catre o verisoara, in locul de veci pe care il detine intr-un cimitir din Bucuresti. Cu ocazia unor lucrari ... (vezi toată discuția)
Are vreun drept pentru a reclama profanare de morminte? ardeleanu_ana ardeleanu_ana Am o ruda care a fost casatorita. Sotul ei a decedat. Acesta avea niste bunici care au murit cu mult inaintea lui (au aprox. 50 de ani de cand au ... (vezi toată discuția)