Am un băiețel de 1 an jumătate care încă este alăptat. Tatăl nu a locuit niciodată cu el însă acesta a fost luat și la domiciliul tatălui în repetate rânduri de cand era mic pe perioade scurte. Prin ordonanță președințială tatăl a obținut un program de vizită provizoriu până la soluționarea dosarului de fond, doua weekend-uri pe lună are un program mai extins însă nu peste noapte iar în cursul săptămânii 3 zile câte 2 ore.
Copilul este foarte atașat de mine și nu vrea să plece, mereu la plecare e oarecum forțat, păcălit, plânge.. la întoarcere pare ok însă uneori e agitat sau plânge iar lucrurile sunt puțin mai haotice din cauza acestor plecări pentru ca e la o vârstă destul de fragedă la care nu te poți înțelege foarte bine cu el și nu poate vorbi multe.
Când îl întreb dacă vrea să plece cu tati în spune “nu nu” însă pare bucuros când îl vede si alearga la el dar când vine vremea să-l ia se agată de gâtul meu și refuză, plânge. Nici în brațe la el nu vrea să stea cat sunt eu acolo.
I-am spus tatalui ca data viitoare nu voi mai obliga copilul sa plece daca el nu vrea insa sunt convinsa ca va recurge la amenintari, alte procese, executor.
Ce pot face in situatia in care copilul tot refuza si plange? e greu sa-ti vezi copilul cum este luat plangand la o varsta asa mica.
Mulțumesc pentru răspunsuri!
Ma poate lamuri cineva cat de importanta este ancheta psiho-sociala in cazul unui proces de stabilire a programului de vizitare minor precum si a pensiei de intretinere?
Asistenta sociala care a efectuat ancheta in cazul tatalui este prietena si vecina cu familia lui iar aceasta si-a depasit atributiile adaugand note personale in care afirma cu certitudine ca el a crescut intr-o familie buna cu un anumit nivel de cultura, ca el este un om respectabil in comunitate remarcat numai prin fapte bune etc..
Niste minciuni, toata lumea il stie drept un om agresiv si recalcitrant care a avut probleme cu legea si multe altele.
Eu am facut o sesizare la primarie in care am mentionat ca asistenta sociala e partinitoare iar in cazul meu a omis fapte importante pe care eu i le-am spus precum ca el m-a agresat fizic inclusiv cu copilul in brate m-a prins de gat si indoit mana.
Anchetele au fost depuse deja la judecatorie iar avocatul meu imi spune ca nu sunt atat de importante si ca de obicei se citesc doar concluziile si ca ele conteaza mai mult pentru a se vedea nivelul de trai si locuinta iar noi putem cere la urmatorul termen care e in curand, refacerea anchetelor de catre o alta persoana insa se poate sa nu se accepte acest lucru.
Eu nu vreau ca cineva sa citeasca minciunile lui precum si aberatiile asistentei.
Buna ziua. Se poate obtine program de vizitare minor in varsta de 1 an sub supraveghere pe motiv ca tatal copilului a condus in diferite ocazii cu el in poala la volan, pe atunci copilul avea 8-9 luni insa nici acum nu sunt sigura ca nu o mai face? L-au vazut vecinii facand acest lucru si detin mesaje in care am discutat cu el aceasta problema. Mi-am dat seama ca face acest lucru cand a venit intr-o zi sa ia copilul cu o masina cu 2 locuri in care nu avea scaun de copil. Nu pot sa am incredere ca nu ii pune viata copilului meu in pericol. Asta pana el va fi mai mare incat sa poata vorbi si spune ce se intampla. Mentionez ca avem deja un proces deschis care inca e in asteptare deci nu avem un program de vizitare stabilit oficial. Multumesc pentru eventualele raspunsuri.