avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 669 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Copilul refuza sa mearga in vizita la tata
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Copilul refuza sa mearga in vizita la tata

Am un băiețel de 1 an jumătate care încă este alăptat. Tatăl nu a locuit niciodată cu el însă acesta a fost luat și la domiciliul tatălui în repetate rânduri de cand era mic pe perioade scurte. Prin ordonanță președințială tatăl a obținut un program de vizită provizoriu până la soluționarea dosarului de fond, doua weekend-uri pe lună are un program mai extins însă nu peste noapte iar în cursul săptămânii 3 zile câte 2 ore.
Copilul este foarte atașat de mine și nu vrea să plece, mereu la plecare e oarecum forțat, păcălit, plânge.. la întoarcere pare ok însă uneori e agitat sau plânge iar lucrurile sunt puțin mai haotice din cauza acestor plecări pentru ca e la o vârstă destul de fragedă la care nu te poți înțelege foarte bine cu el și nu poate vorbi multe.
Când îl întreb dacă vrea să plece cu tati în spune “nu nu” însă pare bucuros când îl vede si alearga la el dar când vine vremea să-l ia se agată de gâtul meu și refuză, plânge. Nici în brațe la el nu vrea să stea cat sunt eu acolo.
I-am spus tatalui ca data viitoare nu voi mai obliga copilul sa plece daca el nu vrea insa sunt convinsa ca va recurge la amenintari, alte procese, executor.
Ce pot face in situatia in care copilul tot refuza si plange? e greu sa-ti vezi copilul cum este luat plangand la o varsta asa mica.
Mulțumesc pentru răspunsuri!
Cel mai recent răspuns: AV. GABRIELA GERBER , Avocat 18:38, 3 August 2025
Copilul este foarte mic si orice schimbare in rutina si in legatura cu persoanele cu care este invatat ii provoaca stres care duce la reprize de plans, tantumuri si tot tacamul aferent.

Fiind si atat de mic nici nu ii puteti foarte bine explica ca trebuie sa mearga si la tata.

Ceea ce aveti de facut - daca se poate impreuna cu tatal lui - sa incercati sa il adaptati lent acestor schimbari, sa para totul ca fiind facut in joaca, sa fie odihnit ca sa suporte mai usor schimbarile. Tatal la randul sau sa stie cum sa se comporte cu el.

N are cum sa va fie usor nici lui, nici dvs, dar asta e situatia si trebuie sa va adaptati la ea.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Program vizita minori- calcul zile AniOevet AniOevet Buna ziua, vreau sa va intreb cum se procedeaza in situatia urmatoare: - taticul va lua fetita dupa Paste si in weekendul legal, problema este ca una din ... (vezi toată discuția)
Lipsa program de vizita blueelf08 blueelf08 In situatia in care procesul privind exercitarea autoritatii parintesti nu a inceput inca, iar tatal nu a cerut clar un program de vizita in instanta, eu sunt ... (vezi toată discuția)
Recurs- program de vizita minor ramgam ramgam Buna seara, Am dori sa stiu daca pot sa fac recurs la o solutie data intr-un proces pt vizitare minor. Copilul are 1 an si 2 luni, e alaptat, are un ... (vezi toată discuția)