BUNA ZIUA, MI S A CLASAT DOSARUL, DAR ACUM EU CE FAC CU PERMISUL, CUM IL IAU, nu e mentionat nicaieri, putin ajutor va rog
REFERAT
cu propunere de clasare
Anul 2025, luna 01, ziua 13, in Bucuresti.
Agent sef principal de politie Stancu Rodica din cadrul Directiei Generale de Politie a
Municipiului Bucuresti, Brigada Rutieră.
Studiind dosarul penal nr. 2535135/2024 privind accidentul rutier produs la data de 24.09.2024 pe Bd.Gheorghe Sincai din Bucuresti, Sector 4, în care la data de 24.09.2024 prin ordonanta Brigãzii Rutiere s-a dispus inceperea urmäririi penale pentru savârsirea infractiunii prevăzutã de art. 196 alin. 2 si 3 Cod penal, privind pe :
xxxxxx, domiciliat in Bucuresti, Aleea xxxxxxx,
sector 5 , CNP…….. ,
BONDOC CRISTIAN MIHAI, domiciliat in oras Pantelimon, str. xxxxxx.
Ilfov, CNP ……..,
EXPUN URMATOARELE:
La data de 24.09.2024, in jurul orei 02.48 XXXXXX, posesor PC-B02032875 cat. B din 2008, a condus autoturismul marca Dacia Logan, cu nr. B-68-WAG, pe Bid. Tineretului dinspre str. Trestiana catre str. Lânăriei.
Cand a ajuns in apropiere de intersectia cu Bld. Gheorghe Sincai, a patruns pe breteaua care face legatura intre cele doua bulevarde, nu a respectat semnificatia indicatorului cedeaza trecerea, moment in care a intrat in coliziune cu autoturismul marca BMW, cu nr. GR-21-AXF, condus de catre BONDOC CRISTIAN MIHAI, posesor PC-100362272F cat. B din 2024, care datorita vitezei excesive a pierdut controlul directiei de mers intrand in coliziune cu auto B 68 WAG.
In urma accidentului rutier a rezultat avarierea celor doua autoturisme precum si ranirea numitului XXX XXXX, care a fost transportat la camera de garda al spitalului Sp.
Bagdasar Arseni, pentru investigatii medicale si de unde I s-a eliberat urmatorul diagnostic la prezentare: S 00.95 TCC, S 50.0 CONTUZIE COT.
Persoana vătămată Xxxxxx nu a depus plângere penală in cauzã.
Conducatorii au fost testati cu aparatul etilotest rezultatul fiind 0,00 mg/l .
In urma cercetarilor s-a stabilit faptul ca, numitul RAPORTORU GABRIEL a incaleat prev. art. 57/2 din OUG 195/2002 Rep. iar numitul BONDOC CRISTIAN MIHAI a incalcat prev. art. 48 din OUG 195/2002 Rep.
Fatã de cele expuse mai sus, în baza art.320 C.p.p., art. 315 alin1 lit.b C.p.p. si art. 16 al.1
lit e din C.p.P
PROPUN:
Clasarea cauzei având ca obiect infractiunea de vătămare corporalá din culpã, prevăzutá de
art. 196 alin. 2 si 3 Cod Penal.
Organ de cercetare penalã al polifiei judiciare, + de la procuror
Iuliana CRISAN, prim-procuror al Parchetului de pe lângã Judecătoria
Sectorului 4 Bucuresti,
Examinând actele de urmärire penalã efectuate in dosarul eu numărul de mai sus,
CONSTAT:
Prin referatul din data de 13.01.2025, organele de cercetare penală au propus clasarea cauzei sub aspectul săvârsirii infractiunii de vătămare corporală din culpã, prev. de art. 196 alin. (2), (3) C. pen., intrucât nu a fost formulata plângere prealabila in termenul prevăzut de lege.
Intrucât situatia de fapt si argumentele în drept sunt intemeiate si corect refinute, iar potrivit art. 315 alin. (5) C. proc. pen., mentionarea motivelor de fapt si de drept este obligatorie numai dacã procurorul nu isi însuseste argumentele cuprinse în propunerea organului de cercetare penalã ori dacã a existat un suspect în cauzã, acestea vor fi avute în vedere la dispunerea solutiei.
Suplimentar, în ceea ce priveste motivarea în drept, trebuie retinut că vătămarea corporală din culpã, prev. de art. 196 alin. (2), (3) C. pen. este o infractiune pentru care actiunea penalã se pune în miscare la plângerea prealabila a persoanei vătămate. Potrivit art. 157 alin. (1) C. pen., in cazul infractiunilor pentru care punerea in miscare a actiunii penale este conditionatã de introducerea unei plângeri prealabile de către persoana vătămatã, lipsa acestei plângeri inlătura răspunderea penalã. Or, lipsind aceastã conditie de procedibilitate, procesul penal nu poate fi declansat ori continuat.
Fată de cele expuse,
DISPUN:
1. In temeiul art. 314 alin. (1) lit, a) C. proc. pen., art. 315 alin. (1) lit. b) si alin.
(5) C. proc. pen. rap. la art. 16 alin. (1) lit. e) C. proc. pen.
Clasarea cauzei sub aspectul săvârsiri infractiunii de vătămare corporala din culpã,
prev. de art. 196 alin. (2), (3) C. pen..
Buna ziua, joi am primit o citație pe care n am putut s o iau deoarece nu stau la locaatia din buletin, am fost la posta azi si mi au dat doar foaia asta cu care am fost la parchet si politistul de acolo mi a zis sa vin miercurea viitoare ca am venit prea devreme :))))) Ajutor va rog!!
INSTIINTARE
In atentia ............ cu domiciliul in .......... etc
In conformitate cu prevederile art.260 si art.261 din codul de procedura penala va instiintam ca la data de ….. ora …. am procedat la afișarea prezentei, neefind indeplinite conditiile de inmanare a comunicar, in cauza ce formeaza obiectul dosarului cu nr.............. al Parchetului de pe langa Judecatoria sector 4 Bucuresti, cu sediul in Bucuresti, Str. Lipscani, nr. 103, Sector 3.
Va comunicam ca sunteti in drepst sa va prezent dupa 12 zile de la afisarea prezentei in zilele de luni sau miercuri, in interv orar 10-12, dar nu mai mult de 10 zile de la indeplinirea teremenului de 12 zile, pentru inmanarea comunicarii la sediul Parchetului d.p langa Judecatoria sect.4 Buc.
In cazul in care, fara motive temeinice, nu va prezentați pentru comunicare in termenul de 10 zile, se va considera comunicata la implinirea acestui termen.
Buna ziua, asta am patit acm 6 luni, vineri am primit citatia sa ma prezint la parchet in termen de 10 zile. Eu sunt cel cu BMW ul, o parere va rog.
Accidentul de circulatie s-a soldat cu vatamarea corporala a conducatorului auto B 68 WAG .
Din primele cercetãri efectuate, a rezultat cã soferul autoturismului marca BMW cu numãrul de inmatriculare GR 21 AXF , a incalcat prevederile art. 48 din OUG 195/2002 Rep. lar soferul autoturismului marca DACIA cu numärul de inmatriculare ……….. , a incalcat prevederile art. 57/2 din OUG 195/2002
În cauzã s-a intocmit dosar de cercetare penala inregistrat sub nr. 2535135 care va fi solutionat
de catre Biroul Cercetari Infractiuni Rutiere din cadrul Brigazii Rutiere.
Cred ca in justitie ai nevoie de avocat, in sanatate de medic, asta cred. Sa nu ma intrebati cat anume v-ar scurta sau daca granteaza cineva asta, astfel de promisiuni sunt ilegale. Dar stiu ca sunt colegi avocati care asta fac, micsoreaza perioade de pedeapsa... asta fac si eu, dar pe civil.
Avocatii insa nu sterg dosare.
Va recomand sa vedeti ce stadiu are dosarul, sa mergeti la un avocat penalist si sa intrebati concret cu ce va poate ajuta si in ce suma de bani, daca puteti plati in rate, cand si pentru ce ar mai putea sa va ceara ceva si cereti contract si chitante.