avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 966 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Activitate Dan 1965

Activitate Dan 1965

Asa este ,dosarul a fost fabricat pt ca am avut curajul sa sesizez ITM cu privire la atribuțiunile mele ca electrician la presa de namol dacă va amintiți, tot dv mi-ati spus ca este o alta meserie .Mai rău este ca cei de la ITM a transmis companiei unde lucrez conținutul tuturor mailurilor trimise de mine ,acestea fiind confidențiale.Va imaginati ce mafie si ce tentacule are caracatița in județul Neamț. Au facut in asa fel încât aceste fapte care deja s-au petrecut in luna Martie 2024 sa apară ca fiind petrecute acum. Am informații ca vor sa-mi desfacă contractul de munca din prima pt abateri repetate ,deși acesta este primul referat fabricat facut de șef, nu am alta soluție decât sa aștept verdictul comisiei si sa înaintez contestatie in instanta,problema ca imi voi pierde serviciul pana instanta va da sentința care cu siguranță imi va fi favorabila
Nu cunosc dacă comisia a venit si a luat declaratii ,sau sunt declaratii scrise atașate la dosar.Nu mi s-a comunicat de către comisie nimic,am cerut acest lucru dar au refuzat.Motivul cercercetarii sunt niște fapte prescrise care s-au derulat anul trecut in martie,care conform regulamentului de ordine interioara dacă au depășit 6 luni sunt prescrise.Referatul este fabricat cu rea intenție, neexistând nici un motiv pt a fi întocmit,faptele nu exista ,mai mult de atât la o ședință la care a participat directorul general conflictul s-a stins,persoana cu care am fost in conflic a recunoscut verbal ca intre noi nu mai exista conflict ,dar referatul facut de șef l-a semnat .Eu am i registratura audio unde colegul recunoaște acest lucru si ca i-a comunicat acest lucru si șefului, dar nu știu dacă o pot folosi ca dovada
Bună ziua ,m-am prezentat la comisia de disciplina ,si am constatat ca in afara de conținutul referatului exista si alte declaratii care după părerea mea nu au legătură cu obiectul referatului ,am cerut sa am acces la toate documentele din dosar, declarații,si nu mi s-a permis .Ce pot face in acest sens ,dacă chiar șefa comisiei mi-a pus niște întrebări de care eu nu aveam cunostiinta?Am constatat ca parca ma aflam in fata procurorilor nu in fata unei comisii .Constatarea mea ,mai exact bănuială ca exista aceste declaratii ,a apărut in urma întrebărilor puse de sefa comisiei .Întrebarea mea este ce pot face si dacă am dreptul sa imi studiez tot dosarul,pt ca mi s-a dat un termen pt a-mi da si punctul meu de vedere
Mulțumesc
Mulțumesc
Bună ziua ,mi s-a întocmit un referat de către șeful de sector in baza unor declarații ale unor colegi si a fost înaintat comisiei de disciplina ,care cu doua zile inainte mi-a trimis conținutul referatului trimis de sef si eventualele articole din codul muncii pt care eu sunt tras la răspundere.Mentionez ca am cerut sa vad ce se menționează in declarațiile colegilor iar comisia a refuzat sa mi le pună la dispoziție,cerandu-mi sa scriu un punct de vedere dar eu nu știu cum sa ma apar pt ca nu am putut citi declarațiile.
As vrea sa știu dacă comisia ar fi trebuit sa imi pună la dispoziție si declarațiile colegilor ,in afara de referatul facut de șef si dacă da,ce pot face in aceasta situație.
Va mulțumesc

Dan 1965 a scris:

Poate fi calomnios denuntul colegului dacă nu probează cele afirmate ,pot sesiza mai departe instanta dacă se dovedește ca a mințit?Declarația lui poate fi subiectiva deoarece chiar el este motivul conflictului dintre mine și șeful direct.Fara martori probe audio sau alte înregistrări scrise poate fi luata în considerație declarația lui de către comisie?

Menționez de-asemenea ca șeful se sector pe tura mea nu mai vine la punctul de lucru de aproape un an ,refuza dialogul cu mine ,în timp ce pe celelalte ture vine mereu. Cum pot proceda în acest sens dacă el ma izolează complet și fața de colectiv eu având și o proba audio în care se vede clar refuzul lui de a dialoga
Șeful meu direct mi-a înaintat doua referate către conducerea companiei ,în urma unei false sesizări făcute de un coleg,fără ca mie sa-mi fi adus la cunostiinta acest lucru,au fost înaintate pe ascuns.As dori sa știu dacă șeful direct a procedat legal .Nu a venit la punctul de lucru sa stea de vorba cu mine sa se informeze dacă acuzația este falsa sau reala..Are dreptul de a proceda de asa maniera? Este sceasta o forma de hartuire ,în urma amenințărilor adresate către mine precum ca ,citez "nu vei apuca pensia aici" .intenționez sa-l acționez în judecata
Va mulțumesc asa voi face
Da,sigur ca da ,voi cere sa mi se dea în scris ,apoi voi sesizare organele de judecata ,consider ca este un abuz din partea șefului și voi acționa ca atare
Pai aici este problema ,la felul muncii eu fiind electrician am competentele stricte în fisa postului ,dar șeful vrea sa ma pună sa fac cu totul altceva,sa lucrez pe un utilaj de făcut nămol, eu nu sunt instruit sa lucrez pe asa ceva ,fisa postului de-asemenea nu prevede acest lucru ,în concluzie vrea sa îmi schimbe felul muncii ,sa ma transforme în operator sa mecanic ,deci din punctul meu de vedere este absolut ilegal