avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1250 soluții astăzi
Forum Activitate NicNic17

Activitate NicNic17

Aveți dreptate. Nu ne-a prea stat capul la asta si nici n-am realizat cand a trecut timpul. Vom cere o opinie notariala sa vedem care e cea mai buna opțiune.

raluk0207 a scris:

Prețul se poate achita si înainte.
Dar, sunt totuși 3 ani...Nu prea dau cumpărătorii banii cu 3 ani înainte si stau asa, fără sa finalizeze actele.
O opțiune este sa va căsătoriți si sa încheiați o convenție matrimoniala de comunitate convențională, prin care bunul propriu al sotului sa devina bun comun.

Noi oarecum ne-am gandit tot timpul acesta, ca in baza tranzacției de acum 3 ani, mai putem incheia un contract de vanzare cumpărare.

NicNic17 a scris:

Casa nu mai este ipotecata. Acum 3 ani am inchis creditul ipotecar din banii mei, la data aceea urma sa mergem sa terminăm cu actele dar au apărut niște probleme de sănătate care ne-au atras atenția și nu am mai finalizat procesul. Nici nu ne-am interesat care este calea legală pentru a deveni si eu coproprietar. O sa mergem la un notar, pentru o opinie dar as fi vrut sa stim la ce sa ne așteptăm. Sunt curioasa care este suma minima care trebuie transferată.
Si da, el are un copil.

adriandimitriu a scris:

Nu. Cumpararea se face azi, plata se face azi. Se poate face si donatie. ,Vreunul din dvs are copii? Casa e ipotecata?

Casa nu mai este ipotecata. Acum 3 ani am inchis creditul ipotecar din banii mei, la data aceea urma sa mergem sa terminăm cu actele dar au apărut niște probleme de sănătate care ne-au atras atenția și nu am mai finalizat procesul. Nici nu ne-am interesat care este calea legală pentru a deveni si eu coproprietar. O sa mergem la un notar, pentru o opinie dar as fi vrut sa stim la ce sa ne așteptăm. Sunt curioasa care este suma minima care trebuie transferată.
Si da, el are un copil.

adriandimitriu a scris:

Nu. Cumpararea se face azi, plata se face azi. Se poate face si donatie. ,Vreunul din dvs are copii? Casa e ipotecata?

Buna ziua. As vrea o parere la urmatoarea speță. Casa in care locuiesc este in proprietate exclusiva a partenerului meu. Noi nu suntem căsătoriți. Ne-am dori sa fim ambii proprietari. Care sunt optiunile? Pentru contract de vanzare cumparare se pot aduce extrase de cont mai vechi, dintr-un transfer efectuat de mine acum 3 ani?
Răspuns la discuția Cota TVA 2025
Mulțumesc foarte mult!

BogdanGri a scris:

Buna ziua

Registrul locuintelor achizitionate cu cota redusa de TVA s-a infiintat la 1 ianuarie 2023.

Deci puteti sa cumparati o locuinta cu cota redusa de TVA, dar nu pt ca vechea locuinta a ramas la fost sot ci pt ca nu sunteti inscrisa in registru.

Discuție Cota TVA 2025
In anul 2020 am achizitionat o locuință cu tva redus împreună cu fostul soț. In 2022 am divorțat iar in urma partajului casa a ramas in proprietatea lui. As putea achiziționa o locuinta cu tva redus din nou, avand in vedere că fosta locuinta nu a ramas la mine?