avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1392 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Buna ziua. As vrea o parere la urmatoarea speță. ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Buna ziua. As vrea o parere la urmatoarea speță. Casa in care ...

Buna ziua. As vrea o parere la urmatoarea speță. Casa in care locuiesc este in proprietate exclusiva a partenerului meu. Noi nu suntem căsătoriți. Ne-am dori sa fim ambii proprietari. Care sunt optiunile? Pentru contract de vanzare cumparare se pot aduce extrase de cont mai vechi, dintr-un transfer efectuat de mine acum 3 ani?
Cel mai recent răspuns: raluk0207 , utilizator 20:52, 31 Octombrie 2025
Nu. Cumpararea se face azi, plata se face azi. Se poate face si donatie. ,Vreunul din dvs are copii? Casa e ipotecata?
Casa nu mai este ipotecata. Acum 3 ani am inchis creditul ipotecar din banii mei, la data aceea urma sa mergem sa terminăm cu actele dar au apărut niște probleme de sănătate care ne-au atras atenția și nu am mai finalizat procesul. Nici nu ne-am interesat care este calea legală pentru a deveni si eu coproprietar. O sa mergem la un notar, pentru o opinie dar as fi vrut sa stim la ce sa ne așteptăm. Sunt curioasa care este suma minima care trebuie transferată.
Si da, el are un copil.

adriandimitriu a scris:

Nu. Cumpararea se face azi, plata se face azi. Se poate face si donatie. ,Vreunul din dvs are copii? Casa e ipotecata?

Noi oarecum ne-am gandit tot timpul acesta, ca in baza tranzacției de acum 3 ani, mai putem incheia un contract de vanzare cumpărare.

NicNic17 a scris:

Casa nu mai este ipotecata. Acum 3 ani am inchis creditul ipotecar din banii mei, la data aceea urma sa mergem sa terminăm cu actele dar au apărut niște probleme de sănătate care ne-au atras atenția și nu am mai finalizat procesul. Nici nu ne-am interesat care este calea legală pentru a deveni si eu coproprietar. O sa mergem la un notar, pentru o opinie dar as fi vrut sa stim la ce sa ne așteptăm. Sunt curioasa care este suma minima care trebuie transferată.
Si da, el are un copil.

adriandimitriu a scris:

Prețul se poate achita si înainte.
Dar, sunt totuși 3 ani...Nu prea dau cumpărătorii banii cu 3 ani înainte si stau asa, fără sa finalizeze actele.
O opțiune este sa va căsătoriți si sa încheiați o convenție matrimoniala de comunitate convențională, prin care bunul propriu al sotului sa devina bun comun.
Ultima modificare: Vineri, 31 Octombrie 2025
raluk0207, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Am avut o casă anterior casatoriei dar am făcut o greșeală ... majestik majestik Am avut o casă anterior casatoriei dar am făcut o greșeală la care mi-a atras atenția și notarul,am lăsat acea casă în regimul matrimonial cu bunuri ... (vezi toată discuția)
Este posibila o reipotecare ? de novo de novo Am achizitionat in dec 2011 un apartament prin credit ipotecar. La momentul respectiv nu eram casatorit. Acum m-am casatorit si as dori sa stiu daca pot sa ... (vezi toată discuția)
Receptie casa Dysart Dysart Buna ziua dragi colegi. Am o nelamurire si nu stiu cum sa ii gasesc rezolvarea: am participat la programul teren pentru tineri si am constrauit o casa cu ... (vezi toată discuția)