avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1486 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Activitate burebistus

Activitate burebistus

Răspuns la discuția Nelamurire partaj
Va multumesc frumos, voi vedea ce va fi.
Toate cele bune!

Cabinet de avocat Liliana Grădinaru a scris:

Eu v-am spus sa negociati in urma discutiilor cu avocatul, caci situatiile de acest tip depind enorm si de initiativa sotilor, ce pun pe masa la discutii, de situatia de fapt. Stiu eu ce vrea doamna?
Doar nu o sa va intalniti sa stabiliti de comun acord si doamna incepe cu: masina, casa, doua credite... si o completati dv.: da, si lipsa de folosinta masina si lipsa de folosinta casa...

Daca ati discutat cu acei avocati, v-ati facut o idee. Mai mult, sincer, nu am ce sa va spun, eu nici nu cunosc situatia cat ei. Daca aveti nevoie de indrumare sa negociati, mergeti cu unul la negociere.

Am discutat cu 2 avocati, am intrebat aici si in alte locatii online.

In afara de o singura parere oarecum diferita, toti avocatii spun ca nu ar trebui sa platesc ceva in contul dreptul de folosinta, pentru ca nu i-am ingradit drepturile si pentru ca se compenseaza cu altele (la care din pacate nu am nimic oficial).

De aici si nedumerirea mea legat de acest "mic" aspect al dreptului de folosinta.
Multumesc frumos.

Contactati un avocat sa va informati ce sa negociati si ce nu, incercati sa o notificati cu o propunere si negociati incepand de acolo. Este mult mai indicat si ieftin sa discutati cu un avocat inainte, mai degraba decat dupa ce initiati ceva.

Nu este actiune deschisa (inca), incerc sa fac o intelegere amiabila, Insa probabil se va ajunge la instanta.
Eram un pic defazat de chestiunea asta, cu "chiria" pe care ar trebui sa o platesc pentru ca am folosit apartamentul si masina (desi eu nu i-am ingradit nici un drept + am platit ratele aferente bunurilor singur).

Nu din bunurile mobile ce a cerut, ci in instanta ce a cerut. Nu va puteti intelege?

Nu am oficializat preluarea bunurilor de catre dansa. O parte din bunuri au fost transportate de mine personal la domiciliul sau de dupa separare.
Ce si-a insusit pana acum nu ar fi o valoare foarte mare.

Depinde ce a cerut doamna si cum anume s-au preluat bunurile.

A plecat singura din domiciliul conjugal, are cheie, e libera sa intre in apartament (a si venit de cateva ori).

Logica mea ar fi asa:
- vindem apartamentul si masina
- achitam creditele
- impartim 50-50 suma ramasa
- ea imi achita 50% din ratele platite doar de mine

Nu ma pricep mai mult, mai ales dpdv legal.
Incerc sa fac o intelegere amiabila.

gi-jane2 a scris:

Nu. Ați fi datorat despăgubiri pt lipsa de folosinta dacă voia sa folosească și nu ii permiteți.
Ce ați cerut la partaj, cum sa impartiti?

Buna seara,

As avea o nelamurire legata de un partaj de bunuri (divortul este deja pronuntat).

Eu am locuit o perioada in apartament (bun comun) si folosit masina (bun comun), ambele fiind subiecte a doua credite ce sunt obiecte de partajare deasemenea. Am platit ratele singur in aceasta perioada.
Fosta sotie si-a insusit deja o parte din bunurile comune (cu acordul meu).

Intrebarea mea: folosind singur aceste 2 bunuri (si platind singur ratele aferente celor 2 credite prin care au fost achizionate), trebuie sa achit o suma fostei sotii in contul folosirii bunurilor?
Cineva mentiona, nu stiu cat de corect dpdv al legii, ca ar trebui sa platesc chirie.
Va multumesc frumos!