avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1572 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Nelamurire partaj
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Nelamurire partaj

Buna seara,

As avea o nelamurire legata de un partaj de bunuri (divortul este deja pronuntat).

Eu am locuit o perioada in apartament (bun comun) si folosit masina (bun comun), ambele fiind subiecte a doua credite ce sunt obiecte de partajare deasemenea. Am platit ratele singur in aceasta perioada.
Fosta sotie si-a insusit deja o parte din bunurile comune (cu acordul meu).

Intrebarea mea: folosind singur aceste 2 bunuri (si platind singur ratele aferente celor 2 credite prin care au fost achizionate), trebuie sa achit o suma fostei sotii in contul folosirii bunurilor?
Cineva mentiona, nu stiu cat de corect dpdv al legii, ca ar trebui sa platesc chirie.
Va multumesc frumos!
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu. Ați fi datorat despăgubiri pt lipsa de folosinta dacă voia sa folosească și nu ii permiteți.
Ce ați cerut la partaj, cum sa impartiti?
Depinde ce a cerut doamna si cum anume s-au preluat bunurile.
A plecat singura din domiciliul conjugal, are cheie, e libera sa intre in apartament (a si venit de cateva ori).

Logica mea ar fi asa:
- vindem apartamentul si masina
- achitam creditele
- impartim 50-50 suma ramasa
- ea imi achita 50% din ratele platite doar de mine

Nu ma pricep mai mult, mai ales dpdv legal.
Incerc sa fac o intelegere amiabila.

gi-jane2 a scris:

Nu. Ați fi datorat despăgubiri pt lipsa de folosinta dacă voia sa folosească și nu ii permiteți.
Ce ați cerut la partaj, cum sa impartiti?

Nu am oficializat preluarea bunurilor de catre dansa. O parte din bunuri au fost transportate de mine personal la domiciliul sau de dupa separare.
Ce si-a insusit pana acum nu ar fi o valoare foarte mare.

Cabinet de avocat Liliana Grădinaru a scris:

Depinde ce a cerut doamna si cum anume s-au preluat bunurile.

Nu din bunurile mobile ce a cerut, ci in instanta ce a cerut. Nu va puteti intelege?

Alte discuții în legătură

Partaj dupa divort Andreea U Andreea U Procesul de divort s-a incheiat in urma cu un an. Am tot sperat sa obtin o intelegere amiabila cu fostul sot pentru bunurile comune (un apartament achizitionat ... (vezi toată discuția)
Efectele unei executari silite garagas43 garagas43 Buna ziua, Va rog sa-mi raspundeti la urmatoarele intrebari : 1. In 1991 parintii mei au cumparat apartamentul in care locuiau in sistem de rate.Au ... (vezi toată discuția)
Drept locativ lucianmarian lucianmarian Ne-am cunoscut, am cumparat apartament prin Prima Casa si apoi ne-am casatorit. Am divortat pe cale notariala, ea a ramas sa locuiasca acolo, eu m-am mutat la ... (vezi toată discuția)