avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 390 soluții astăzi
Forum Activitate ralucagogiltan

Activitate ralucagogiltan

O persoana a contractat un imprumut pentru nevoi personale, fiind obligat sa incheie si o asigurare de viata valabila pe toata perioada de creditare si cesionata in favoarea bancii.
Pe parcursul perioadei de creditare persoana imprumutata a decedat, iar mostenitorii au solicitat societatii de asigurari plata soldului creditului.
Asiguratorul a refuzat aceasta plata pe motivul ca boala in urma careia a survenit decesul s-a produs din cauze preexistente incheierii asigurarii si nedeclarate de asigurat. Refuzul asiguratorului a fost transmis atat bancii cat si mostenitorilor.
Se pot adresa mostenitorii cu o cerere de chemare in judecata a asiguratorului prin care sa il oblige la plata soldului creditului?
in cayul unei plati partiale, dupa prevederile vechiului cod civil, ce se considera achitat mai intai, penalitatile sau debitul principal?
va multumesc
nu imi poate raspunde nimeni la mesaj?
In situatia in care intr-un proces penal pentru o infractiune pentru care actiunea penala se pune in miscare la plangerea prealabila partea vatamata, desi este citata legal, nu se prezinta la mai mult de 2 termene succesive, poate echivala aceasta atitudine cu o retragere a plangerii care sa duca la incetarea procesului penal?
Imi puteti spune daca cu ocazia unei inspectii fiscale, inspectorul fiscal este obligat sa verifice daca am achitat in mopd corect impoyitul pentru veniturile din activitati independendente in perioada supusa controlului?
Acum cateva zile mi s-au comunicat din partea administratiei financiare o somatie si un titlu executoriu prin care mi se cerea sa platesc suma de 1056 lei cu titlu de impozit anticipat pentru anul 2007. M-am prezentat la finante si le-am adus la cunostinta ca in anul 2009 am facut obiectul unei inspectii fiscale, ocazie cu care mi-a fost verificata activitatea pentru anii 2003, 2004, 2005, 2006, 2007.
Prin raportul de control intocmit de catre inspectorii fiscali nu mi s-a stabilit nici o obligatie de plata cu privire la anul 2007.
Consilierul juridic de la finante mi-a transmis ca raportul respectiv nu are nici o valoare referitor la somatia si titlul ce mi-au fost comunicate.
As dori sa stiu daca, atat timp cat cu ocazia controlului din 2009 nu mi s-au stabilit sume de plata pentru anul 2007, ulterior acestui control mi se mai pot cere sume cu titlu de impozit si care este valoarea raportului fiscal de control.
De asemenea, care este competenta teritoriala si materiala a instantei de judecata in situatia in care contest atat somatia cat si titlul executoriu comunicate.
Va multumesc
in iunie 2011 o persoana a fost condamnata la 8 luni inchisoare pentru o infractiune privind circulatia pe drumurile publice. s-a dispus suspendarea executarii pedepsei sub supraveghere, termenul de incercare fiind de 2 ani si 8 luni. una din obligatiile supravegherii este de a nu conduce nici un vehicul. avand in vedere ca a trecut 1 an de la ramanerea definitiva a hotararii de condamnare, se poate solicita in instanta dreptul de a da examen pentru obtinerea permisului auto?
sunt parte intr-un dosar civil care are ca obiect anularea unui contract de vanzare cumparare accesoriu unui alt contract de vanzare cumparare mentinut ca valabil de catre instanta judecatoreasca in mod definitiv si irevocabil.
in prezentul cadru procesual dosar s-a judecat atat in fond cat si in apel.
impotriva hotararii pronuntate in apel a declarat recurs reclamantul, insa motivele de recurs invocate nu vizeaza hotararea atacata ci se refera la valabilitatea contractului de vanzare initial asupra caruia instanta de judecata s-a pronuntat in mod definitiv si irevocabil.
pot cere anularea recursului ca nemotivat?
stie cineva daca exista practica cu privire la despagubirile acordate in caz de divort dupa noul cod civil?
se pot solicita despagubiri si pentru prejudiciul moral?
Răspuns la discuția taxa poluare
cum as putea motiva o actiune pentru recuperarea taxei de poluare platita dupa intrarea in vigoare a legii noi?