avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 995 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Activitate Munimcuspor

Activitate Munimcuspor

In final, in primul caz cand sotul decedeaza primul si sotia ulterior, copilul X va ramane in final cu 5/8 + 1/8= 6/8 din casa. Am dreptate?

romascanu a scris:

Dacă soțul moare primul, atunci:
- dvs. păstrați ceea de aveți (jumătate din casă) și moșteniți 1/4 din cealaltă jumătate (partea soțului). Total 5/8 din casă.
- restul de 3/8 din casa (3/4 din jumătate de casă, partea soțului) se va împărți egal între cei 3 copii ai lui.

Iar la moartea dvs. copilul dvs. X va moșteni ceea ce veți avea, adică 5/8. (Y și Z nu vă moștenesc)

Dacă dvs. plecați prima, atunci:
- soțul va avea 5/8 din casă
- copilul dvs va avea 3/8 din casă.

Iar la moartea soțului, partea lui 5/8 se va împărți egal între cei 3 copii ai lui.

Buna ziua! Sunt casatorita cu sotul meu. Impreuna avem un copil ( X). Sotul are dintr o relatie anterioara alti 2 copii (Y si Z). Cum se va imparti casa noastra dupa decesul celor 2 soti. Inteleg ca sunt 2 calcule separate in functie de cine moare primul. Va rog sa imi ziceti cu ce procent din casa ramane copilul nostru (X) in ambele cazuri dupa ce ambii soti nu vor mai fi. Multumesc!