avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 897 soluții astăzi
Forum Activitate Alvaro

Activitate Alvaro

Bună ziua,
Sunt pârât într-un proces civil privind stabilirea liniei de hotar cu vecinii. Reclamanta a mai avut un proces anterior, pe același subiect, pe care l-a pierdut definitiv, iar acum a deschis un nou proces pe baza unui act vechi al vărului ei. ( varul ei a fost martor în primul proces, pentru ea, și varul ei mi-a vândut terenul de casa în 2000 și el a depus un act de proprietate vechi cum în cartea lui funciara veche scria ca avem mai puțin pământ la linia de hotar dar el ne-a vândut mai mult cu 1 metru. În cartea funciara mea, și la notar.

Întrebarea mea este: pot să cer daune morale în acest al doilea proces, prin cerere reconvențională, invocând faptul că aceste procese repetate constituie un abuz de drept procesual și îmi provoacă prejudicii morale (inclusiv stări de sănătate agravate în familie din cauza stresului)? Sau trebuie neapărat să deschid un proces separat pentru daune morale?”

Mulțumesc!
Da știu sigur de la primăria din comuna ca nu au autorizație de construire , iar primăria a spus sa-i dam în judecată, e complet ilegala construcția. Dar vreau sa fiu sigur ca construcția ar fi daramata daca ar hotărî instanța.

gi-jane2 a scris:

Daca e construcție ilegala, se poate ajunge și la asta, da.
Pana la instanță, daca va deranjeaza, puteți face plângere la primărie și la disciplina în construcții.
Ce ce va deranjează, va ia lumina sau care e problema? Stiti sigur ca nu are autorizatie? Asta daca ii trebuia, ca nu știu.

Nu l-am dat în judecata, dar sunt curios dacă instanta i-ar, dărâmă construcția.

gi-jane2 a scris:

Înțeleg ca v,ați dat în judecata vecinul, instanța e chemata sa se pronunțe pe o cerere, va apropa sau respinge cererea, nu vine cu idei. Deci cine și ce a cerut?

Vecinul meu a construit un grajd cu frânar deasupra 10 metri lungime pe 7 metri înălțime la o distanta de 35 cm de linia de hotar strasina picand la ei in curte. Ce poate hotărî o instanță?