avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1590 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Vecinul meu a construit un grajd cu frânar deasupra ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Vecinul meu a construit un grajd cu frânar deasupra 10 metri ...

Vecinul meu a construit un grajd cu frânar deasupra 10 metri lungime pe 7 metri înălțime la o distanta de 35 cm de linia de hotar strasina picand la ei in curte. Ce poate hotărî o instanță?
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 07:20, 14 Aprilie 2025
Înțeleg ca v,ați dat în judecata vecinul, instanța e chemata sa se pronunțe pe o cerere, va apropa sau respinge cererea, nu vine cu idei. Deci cine și ce a cerut?
Ultima modificare: Duminică, 13 Aprilie 2025
gi-jane2, moderator
Nu l-am dat în judecata, dar sunt curios dacă instanta i-ar, dărâmă construcția.

gi-jane2 a scris:

Înțeleg ca v,ați dat în judecata vecinul, instanța e chemata sa se pronunțe pe o cerere, va apropa sau respinge cererea, nu vine cu idei. Deci cine și ce a cerut?

Daca e construcție ilegala, se poate ajunge și la asta, da.
Pana la instanță, daca va deranjeaza, puteți face plângere la primărie și la disciplina în construcții.
Ce ce va deranjează, va ia lumina sau care e problema? Stiti sigur ca nu are autorizatie? Asta daca ii trebuia, ca nu știu.
Ultima modificare: Luni, 14 Aprilie 2025
gi-jane2, moderator
Da știu sigur de la primăria din comuna ca nu au autorizație de construire , iar primăria a spus sa-i dam în judecată, e complet ilegala construcția. Dar vreau sa fiu sigur ca construcția ar fi daramata daca ar hotărî instanța.

gi-jane2 a scris:

Daca e construcție ilegala, se poate ajunge și la asta, da.
Pana la instanță, daca va deranjeaza, puteți face plângere la primărie și la disciplina în construcții.
Ce ce va deranjează, va ia lumina sau care e problema? Stiti sigur ca nu are autorizatie? Asta daca ii trebuia, ca nu știu.

Daca hotărăște instanta, da, se pune în executare, apelati apoi la executor.
Ideea e sa cereti sa se dărâme și instanță va aprecia, conteaza daca chiar e deranjant pt dvs, va încurcă construcția sau vecinul, asta va face diferenta

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Sentinta definitiva si autorizatie de demolare imposibil de pus in practica vasile1305 vasile1305 Buna seara doresc lamuriri asupra unor aspecte privind sentinta definitiva si autorizatia de demolare.Timp de 8 ani am fost reclamant intr-un dosar de ... (vezi toată discuția)
Imprejmuire proprietate jenicaprod jenicaprod Buna ziua. Exista vreun regim de inaltime al unui gard care desparte 2 proprietati? Vecinul meu a construit in partea de sud, chiar pe mejdina, un gard care ... (vezi toată discuția)
Vecinul și-a construit o anexă pe terenul meu. cum procedez legal ca să-i demolez construcția? miron lucian ionut miron lucian ionut Vecinul meu si-a construit pe terenul meu o casa/anexa Bineinteles fara autorizatie. Cum procedez sa imi recuperez terenul? Precizez ca am facut ... (vezi toată discuția)