Am primit la domiciliu, fără consimțământ, un material electoral ( (mai exact o scrisoare personalizată) expediat de către domnul George Simion, candidat susținut de Partidul AUR, adresate nominal unei rude decedate (bunica mea), deces survenit acum aproximativ un an. Această utilizare a datelor personale, în lipsa unei baze legale și în condițiile unei persoane decedate, a generat o afectare semnificativă emoțională și a vieții private.
În acest context, doresc să știu:
1. Dacă în calitate de nepot și moștenitor testamentar pot introduce o acțiune civilă împotriva operatorilor (domnul George Simion și Partidul AUR),
2. Dacă în temeiul art. 82 GDPR (dreptul la despăgubiri pentru încălcarea GDPR) coroborat cu art. 1349 și 1357 Cod Civil (răspundere delictuală pentru prejudiciu moral), pot solicita despăgubiri pentru prejudiciul moral suferit personal și pentru încălcarea GDPR.
3. Care ar fi eventualele particularități procedurale (ex: dovada suferinței morale, condiția prejudiciului real, legătura de cauzalitate).
Orice îndrumare suplimentară privind pașii procedurali sau strategia recomandată ar fi extrem de apreciată.
Vă mulțumesc anticipat pentru timpul acordat și pentru expertiza dumneavoastră.