avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1060 soluții astăzi
LIVE, ACUM (320 PARTICIPANȚI) Formarea angajaților și responsabilitățile SSM ale angajatorului: Cum să te conformezi efectiv și să eviți sancțiunile ITM
Accesează live evenimentul
Forum Activitate Prapadita

Activitate Prapadita

Bună seara,

Sunt intr o relație de concubinaj de 11 ani.
Căsătoriți religios de 6 ani.
Casatorie civila (desi programata) a fost refuzata pe motiv ca nu si împarte averea cu copii mei (categoric influențat în ultima zi )

El are :
- 2 copii majori din casatorie anterioara;

- o casa de la părinți (decedati) prin vanzare-cumparare;
- un apartament achiziționat în acest timp de convietuire;
- un autoturism achiziționat la fel în acest timp;

Eu :
- am 2 copii , unul minor .
- un apartament achiziționat dupa refuzul căsătoriei civile pentru a nu fi la risc, din bani proprii.

Mentionez ca aceasta relație s a bazat si este bazata pe banii fiecăruia și nu l a comun .
Insa, in tot acest timp mi am adus contribuția neevaluata la restaurarea casei bătrânești intr o casa utila cu facilități.

Detin o lista de inventar a bunurilor proprii atat noi cat si vechi, aduse în aceasta casa.

Deasemenea, detin un contract de uzufruct. ( al doilea în acest timp deoarece primul a fost anulat , probabil cine stie la ce presiuni externe)

Întrebarea este:

Ce tip de casatorie exista / daca exista sau ar putea fi fara sa fie afectate posesiile de catre copii atat in viata cat si dupa deces ..

Sau ce ar fi bine de facut pentru a ne ajuta reciproc prin casatorie....astfel ca si copii noștri sa le revină exact ce are / avut parintii dupa caz ..

Daca mai are sens casatoria !
Mulțumesc!