avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 950 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Ce este mai bine de facut ?
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Ce este mai bine de facut ?

Bună seara,

Sunt intr o relație de concubinaj de 11 ani.
Căsătoriți religios de 6 ani.
Casatorie civila (desi programata) a fost refuzata pe motiv ca nu si împarte averea cu copii mei (categoric influențat în ultima zi )

El are :
- 2 copii majori din casatorie anterioara;

- o casa de la părinți (decedati) prin vanzare-cumparare;
- un apartament achiziționat în acest timp de convietuire;
- un autoturism achiziționat la fel în acest timp;

Eu :
- am 2 copii , unul minor .
- un apartament achiziționat dupa refuzul căsătoriei civile pentru a nu fi la risc, din bani proprii.

Mentionez ca aceasta relație s a bazat si este bazata pe banii fiecăruia și nu l a comun .
Insa, in tot acest timp mi am adus contribuția neevaluata la restaurarea casei bătrânești intr o casa utila cu facilități.

Detin o lista de inventar a bunurilor proprii atat noi cat si vechi, aduse în aceasta casa.

Deasemenea, detin un contract de uzufruct. ( al doilea în acest timp deoarece primul a fost anulat , probabil cine stie la ce presiuni externe)

Întrebarea este:

Ce tip de casatorie exista / daca exista sau ar putea fi fara sa fie afectate posesiile de catre copii atat in viata cat si dupa deces ..

Sau ce ar fi bine de facut pentru a ne ajuta reciproc prin casatorie....astfel ca si copii noștri sa le revină exact ce are / avut parintii dupa caz ..

Daca mai are sens casatoria !
Mulțumesc!

Nu.inteleg cine v a căsătorit religios dacă nu sunteți căsătorită la starea civila.Oricum,,,căsătoria religioasa "e pur formula.Nu trebuia sa stați 19 ani în concubinaj toate aceste întrebări își găseau răspunsul și soluția dacă mergeți la un avocat sau la un notar.Putrau fi gasiye variante după ce discutați și analizați împreună cu un av variantele în funcție de interesul.dvs..

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concubinaj/ casatorie? Katiusha Katiusha Este cineva amabil sa ma ajute cu un sfat ? Problema suna in felul urmator: De un an sunt implicata intr-o relatie care implica anumite ... (vezi toată discuția)
Concubinaj palada.elena palada.elena Buna ziua, Traiesc de 23 ani in concubinaj cu o persoana. Nu au rezultat copii din aceasta relatie. Nu intentionam nici eu si nici dansul sa o oficializam. ... (vezi toată discuția)
Concubinaj Lili Maioru Lili Maioru Buna ziua, traiesc in concubinaj de 18 ani, avem doi copii,de 10 si 8 ani si traim in casa batraneasca a concubinului. El mai are doi fratii mostenitorii. ... (vezi toată discuția)