avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 684 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Activitate PAALEXA

Activitate PAALEXA

Multumesc pentru răspuns.Mâine o sa mergem la politie. Am cautat firma la care au spus ca lucrează, si am găsit o denumire asemănătoare in Giroc, nu in Peciul Nou, Timis SC Roga Construct.Intr- adevar aveau accent de ardeleni. Imi.puteti spune, va rog, care este procedura corecta si cam ce șanse avem?
Bună seara,
Astăzi am fost păgubiți, eu si prietenul meu, cu care sunt coproprietara la casa in care locuim, de o sa- zisa firma de reparat acoperișuri. Am luat anunțul de pe FB, părea firma serioasa, cu multe lucrări in portofoliu, scria ca oferă factura si garantie.Oferta inițială a fost de 2500lei. La fata locului, au spus ca emai mult si ca ajunge pe la 5000 lei.La final au început sa calculeze, materiale ,TVA la lucrare si la manopera separat si au ajuns la suma de 16000.Nu am avut atâția bani in casa, si prietenul meu a plecat cu ei la bancomat..Acolo, au mers la intimidare, au început sa amenințe indirect, ca si când s- ar fi tachinat între ei si au mai cerut bani.Un total de 23000lei si 150 de euro, practic toti banii de care dispuneam.
Va rog sa ma sfătuiți ce as mai putea face acum. Prietenul meu nu vrea sa avem.probleme, mai ales ca cei 4 indivizi sunt de etnie roma.
Buna seara,
Da, exista autorizație, recepția lucrări, totul este in conformitate, dar se pare ca nu pot sa vand pana nu intabulez extinderea la OCPI.Drepul de intabulare se pare ca nu se poate transmite cumpărătorului nici prin cesionare. Practic, mi s- a dpus ca toată documentatia mea e anulata în momentul înstrăinării.
Mi se pare cam exagerat, atâta timp cât cumparatorul este de acord

DinuX a scris:

Proiectele se pot vinde in orice stadiu. Atata vreme cat lucrarile sunt autorizate si autorizatia este in termen, nu conteaza daca e pusa doar o caramida sau e totul finisat. Se vinde casa existenta + proiect in lucru. Evident, pretul va fi mai mic pentru ca mai are ceva treaba si cumparatorul.
Din pacate initiatorul nu a mai revenit sa ne spuna in ce stadiu este extinderea si daca mai are si alte acte in afara de autorizatie.

Exista un CF dar nu pe toată suprafata. Doar extinderea nu e intabulata.In acest caz se poate vinde ?

raluk0207 a scris:

Nu, pentru ca este obligația dvs legala ca vânzător.
În plus, la perfectarea contractului de vânzare, notarul trebuie sa ceara un extras de Carte funciara pentru autentificare, extras care se eliberează doar dacă imobilul este intabulat.

Mulțumesc pentru răspuns.Totusi, nu exista nici o varianta în care intabularea sa se faca de către cumpărător?Autorizația de constructie se poate cesiona dacă constructia a fost finalizata? Exista o alta modalitate de a transmite cumpărătorului dreptul la intabulare?
Bună ziua, La vânzarea unui imobil extins cu autorizație de construcție pe teren concesionat, dar neintabulat la OCPI, noul proprietar poate face intabularea?