avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1646 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Bună ziua, La vânzarea unui imobil extins cu ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Bună ziua, La vânzarea unui imobil extins cu autorizație de ...

Bună ziua, La vânzarea unui imobil extins cu autorizație de construcție pe teren concesionat, dar neintabulat la OCPI, noul proprietar poate face intabularea?
Cel mai recent răspuns: adriandimitriu , utilizator 13:43, 22 Mai 2025
Nu, trebuie sa o aveți dvs, ca să puteți vinde.
Imobilele se vând obligatoriu cu extras CF. Prin urmare, veți vinde ce este intabulat. Dacă nu e nimic intabulat, va trebui să faceți mai întâi acest lucru și apoi veți face vânzarea
Ultima modificare: Miercuri, 14 Mai 2025
adriandimitriu, utilizator
Mulțumesc pentru răspuns.Totusi, nu exista nici o varianta în care intabularea sa se faca de către cumpărător?Autorizația de constructie se poate cesiona dacă constructia a fost finalizata? Exista o alta modalitate de a transmite cumpărătorului dreptul la intabulare?
Nu, pentru ca este obligația dvs legala ca vânzător.
În plus, la perfectarea contractului de vânzare, notarul trebuie sa ceara un extras de Carte funciara pentru autentificare, extras care se eliberează doar dacă imobilul este intabulat.
Intabularea nu este un drept, este o obligatie
PAALEXA a scris:
Exista o alta modalitate de a transmite cumpărătorului dreptul la intabulare?

Alte discuții în legătură

Cumparare casa autorizatie constructie expirata ile@n@ ile@n@ Buna ziua Va rog sa-mi spuneti ce variante am sa cumpar o casa neintabulata ,cu autorizatie de constructie expirata .Exista vreo varianta legala,ca sa o pot ... (vezi toată discuția)
Intabulare casa cadet_teo19 cadet_teo19 vreau sa cumpar o casa in rosu, nefinalizata(fara acoperis), deci neintabulata. practic nu pot cumpara decat terenul care e trecut in CF, autorizatia este din ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, cum intabulez o casa extinsă/modificata pentru care ... an.stanciu9 an.stanciu9 Buna ziua, Cum intabulez o casa extinsă/modificata pentru care am autorizație de construcție? Apreciez ca ar trebui sa fie cea mai simplă varianta, dar ... (vezi toată discuția)