avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1035 soluții astăzi
Forum Activitate a_lazar

Activitate a_lazar

Mulțumesc pentru răspunsuri. O sa analizez situația, sa vad dacă merita efortul pentru a l trece în proprietate, bănuiesc ca toată procedura durează mult și eu vreau sa l vând în curand.
Dețin un apartament situat la ultimul etaj al unui bloc, iar în fața ușii de la intrare există un mic hol, care figurează ca spațiu comun. În urmă cu peste 20 de ani, mama mea — proprietara apartamentului la acel moment — a închis acest hol și l-a integrat în apartament, fără autorizație de construcție, dar cu acordul verbal al asociației de locatari.

În prezent, doresc să refac documentația cadastrală și să includ acest hol în actele de proprietate ale apartamentului. Am depus dosarul la primărie, însă a fost respins pe motiv că, potrivit Codului civil, un spațiu comun nu poate deveni proprietate privată fără documente legale care să ateste acest transfer.

Întrebarea mea este: există o procedură legală prin care pot include acest spațiu comun în proprietatea privată (eventual cu acordul tuturor coproprietarilor sau al asociației de proprietari)? Sau singura soluție rămâne desființarea modificării și readucerea spațiului la starea inițială?